Asceric: "Én is hibás vagyok"

Tegnap este lejátszotta első idei EuroChallenge-meccsét a Szolnoki Olaj KK csapata - a vártnál sokkal szorosabb mérkőzésen múlták felül a bolgár Rilski Sportistot. A mérkőzést követően a két vezetőedző, Neno Asceric és Rosen Barchovski, valamint egy-egy játékosuk, Horváth Ákos és Jordan Bozov nyilatkozott.

Neno Asceric, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: - Őszintén szólva kicsit féltem ettől a találkozótól, mert az a tapasztalatom, hogy egy olyan kiugróan jól sikerült meccs után, mint a Radnicski elleni volt, nagyon nehéz a következő ütközet. A szerbek elleni mérkőzés nagyon sok energiánkat emésztette fel fizikailag és a koncentrációt tekintve is, ez pedig meglátszódott ma. A Rilski természetesen nincs olyan szintű csapat, mint a Radnicski, de jó, erős együttes, és ezt elmondtam a játékosaimnak is az összecsapás előtt. Az első negyedben aztán abszolút koncentráció nélkül léptünk pályára, üres dobásokat hibáztunk 2-3 méterről is, és összesen 2 pontot dobtunk az utolsó másodpercet leszámítva.

Tudomásul kell vennünk, hogy erős csapatokkal vagyunk együtt, a Marosvásárhelynek hat külföldi játékosa van, a Minszk a VTB Ligában szerepel, méghozzá nem is rosszul, úgyhogy nem lehet félvállról venni ezeket a gárdákat sem. Az én hibám is, hogy így alakult ez a mérkőzés. Nem az volt a gond, hogy csak egyet tudtunk edzeni úgy, hogy a Rilski ellen készüljünk, inkább több mentális felkészítésre lett volna szükség. Beszélgettem a játékosokkal, de talán nem eleget.

Az egész meccs arról szólt, hogy próbáltam öt embert találni, akikkel jó a csapategység, jól tudnak együttműködni a mai napon. Szerencsére volt egy ilyen ötös, a második félidőben pedig megfordítottuk, megnyertük a találkozót, ez mindenképpen pozitívum. Báder Mártont szerettem volna többet játszatni, de sajnos ma nem volt rá lehetőség, túl kemény volt a meccs ahhoz, hogy egy ilyen találkozón sokat legyen a pályán.

Horváth Ákos, a Szolnoki Olaj KK játékosa: - A Radnicski elleni meccs után leültünk fejben, nem a kellő hozzáállással, koncentrációval léptünk pályára, ezt pedig megbüntette az ellenfél. Azt is hozzá kell tenni, hogy teljesen más stílusú csapat volt a Rilski, mint a Radnicski. A védekezésünk annyira nem volt rossz, így meccsben maradtunk, a második negyedben pedig kicsit helyrerázódtunk. A második félidőben aztán jó egyéni teljesítményeknek köszönhetően megnyertük a mérkőzést.

Jordan Bozov, a Rilski Sportist játékosa: - Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez. Nagyon jól kezdtünk, zónával próbáltuk megzavarni az ellenfelet, ami sikerült is, kihagytunk viszont pár könnyű helyzetet, így elszalasztottuk a lehetőséget, hogy elhúzzunk akár 20 ponttal is. A második negyedben megváltozott a mérkőzés képe, sokat hibáztunk, sok kosarat is kaptunk, így felzárkózott a hazai csapat. A második félidő kiegyenlített küzdelmet hozott szerintem. Volt, hogy 4-5 ponttal vezettünk, de kihagytunk 2-3 kosárszerzési lehetőséget, a túloldalon pedig kaptunk két triplát a sarokból. Szerintem ez volt a fordulópont, ahol végleg elvesztettük a találkozót.

Még van öt meccsünk, ráadásul a következő hármat hazai pályán játsszuk - ha azokat hozzuk, akkor még bőven lehet esélyünk a továbbjutásra. Ez a célunk, ahogy nyilván minden csapatnak a sorozatban.

Rosen Barchovski, a Rilski Sportist vezetőedzője: - Egyetértek a csapatkapitányom által elmondottakkal. Szerintem a játékunk meglepetés volt a Szolnoknak. A negyedik negyedben két dolog miatt kaptunk ki. Az egyik Willie Warren, a másik pedig az, hogy nem elég tapasztaltak a játékosaim. Nagyon sok új emberünk van, és össze is kell szoknunk, a kosarasoknak pedig tapasztalatot kell szerezniük az ilyen szoros meccseken. Az eredménnyel természetesen nem vagyok elégedett, de a mutatott játékkal igen.

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus