BL: Evan Bruinsma parádézott, nyert a Falco

Győzelemmel indított a Falco a BL-ben. A szombathelyiek jöttek ki jobban a Lublin elleni, futásokkal tarkított összecsapásból.

Bajnokok Ligája, Csoportkör, D csoport, 2. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Pszczólka Start Lublin 84-75 (21-19, 23-13, 17-24, 23-19)

Hullámzó első félidő. A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, akik két gyors triplának köszönhetően hamar 5 pontos előnybe kerültek. 9-14-ig tudták ezt tartani, köszönhetően annak, hogy a Falco első 5 triplájából csak 1 hullott be, míg a Lublin ekkor még uralta a festéket. Az első játékrészben 7 pontot szerző Evan Bruinsma vezetésével futott egy 8-2-t a Falco és 17-16-nál átvették a vezetést, amit Benke triplájának köszönhetően meg is őriztek a negyed végéig. A 2. negyedet 10-2-vel kezdték a szombathelyiek, amiből Bruinsma újabb 6 ponttal vette ki a részét. 31-21-nél először ült le Benke, majd nem sokkal később Bruinsma is követte őt. Bő két perc alatt egy 9-2-es periódussal zárkózott a Lublin, Gasper Okorn pedig időt kérni kényszerült. Ez remek döntésnek bizonyult, ezt követően 11-2-t hoztak a hazaiak a félidő hátralévő részében, így 44-32-es állásnál mehettek el nagyszünetre.

A Lublin csak futott az eredmény után. A 3. negyed elején próbáltak zárkózni a vendégek, főleg a 17 pontos Sherron Dorsey-Walker csípkedte magát, de a Falco rendszerint válaszolni tudott ezekre a próbálkozásokra és sokáig nem engedte 5 egységnél közelebb ellenfelét. Devin Searcy többször is megvillant, 6 fontos pontot szerzett a negyed során. A 12 pontos előnyből fokozatosan csipegetett le a Lublin, a játékrész végére 5 maradt belőle. A 4. negyed elején Jeszke tripláival hamar egylabdás meccset csináltak a vendégek, de Benke ismét a legjobbkor süllyesztett el egy megnyugtató hármast (70-64). A következő percekben rengeteget hibázott a Falco, Lake, Perl és Anderson is eladta a labdát, 4:33-mal a vége előtt 2 pontos előnyben kért időt Okorn. Ez ismét jókor jött, a szusszanás után 8-1-et ment a Falco a futások meccsén, aminek köszönhetően már le tudták menedzselni az utolsó másfél percet.

Bruinsma parádéjára nem volt válasz. Az első félidőben parádézó és végül 21 pontig jutó Bruinsma kicsit eltűnt a fordulás után, de 2 fontos büntetőt azért elsüllyesztett a hajrában. Szünet után a feljavuló Kyan Anderson büntetőire építve tartották az előnyt, a 19 pontot szerző játékos 9/9 kísérletét elsüllyesztette, ezzel kompenzálta 4/10-es mezőnymutatóját. Benke Szilárd mindig a legjobbkor bombázott be egy triplát, 4/5-tel zárt távolról, teljesítményét pedig 11 lepattanóval is meg tudta fejelni. A meccs végére kicsit elfáradtak a hazaiak, de nem is csoda, mert mindössze 7 fős rotációt alkalmaztak, míg a túloldalon 10 játékos forgott. A különbséget végül a festékben alakították ki, 40-30-ra nyertek innen, második esélyből pedig 18-6-ra.

A Falco legjobb dobói: Bruinsma 21, Anderson 19/6, Perl 14
A Lublin legjobb dobói: Dorsey-Walker 17/12, Laczynski 14/6, Borowski 12

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - championsleague.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus