BL: Perry idegenben vezette továbbjutásra csapatát

A Novgorod hazai pályán összeszedett hátrányát ledolgozta, így a BL selejtezők harmadik körébe jutott - megint az ex-szolnoki és ex-körmendi Kendrick Perry volt a mezőny legjobbja.

A Bajnokok Ligája második selejtezőkörében visszavágókat játszottak és játszanak ma is. A Nyiznyij Novgorod - Arisz párharcban a görögök 65-63-ra nyerték az odavágót Oroszországban, most pedig hazai pályán fogadhatták ellenfelüket.

A vendégek az első félidőben lerohanták az Ariszt, 9, illetve 7 ponttal nyerték az első két negyedet, így 16 ponttal álltak jobban a félidőben, összesítésben pedig 14-gyel (18-34). A fordulás után a hazaiak mindent megpróbáltak, 12 ponttal behúzták a harmadik felvonást, így összesítésben mindössze 2 pontra csökkent a hátrányuk (47-51). A végjáték azonban megint a Novgorodé volt, amely végül 62-51-re nyerte ezt a találkozót, a párharcot pedig 125-116-ra.

Az előző idényben Szolnokon kosarazó, korábban Körmenden is megforduló Kendrick Perry újfent a mezőny legjobbja volt 16 pontjával (4/12 dupla, 1/4 tripla, 5/8 büntető), 9 pattanójával, 6 gólpasszával, 2 szerzett és 3 eladott labdájával. Gyenge dobásmutatója ellenére 16 VAL-lal és +21-es +/- mutatóval is a legjobb volt mindkét csapat összes játékosát figyelembe véve.

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus