Ebben a szezonban már csak két meccset játszik Milos Teodoszics

A szerb válogatott irányítóját nemrég küldte el a Los Angeles Clippers, a rutinos játékmester pedig úgy tervezi, hogy idén nem szerződik már le sehová.

A szerbiai Mozzart Sport tudta meg, hogy Milos Teodoszics csatlakozik a szerb válogatotthoz, amely ezen a héten a világbajnoki selejtezősorozat második körének utolsó két meccsét vívja. A gárdának elég egy győzelem, hogy megváltsa jegyét az őszi, Kínában rendezendő vébére, ezt vagy idegenben Észtország, vagy otthon Izrael ellen gyűjtheti be - ebben nyilvánvalóan óriási segítségükre lehet majd az elmúlt bő évtized talán legjobb szerb kosarasa. 

A márciusban a 32. évét betöltő Teodoszicsnak egyébként nem jött össze az amerikai kaland, első Los Angeles Clippers-szezonjában jól játszott, de hamar súlyos sérülést szenvedett, a másodikban pedig nem tudta magá beverekedni a rotációba, többek között ezért bontották fel a szerződését. 2007 és 2011 között az Olimpiakosz, 2011 és 2017 között pedig a CSZKA Moszkva színeiben azonban gyakorlatilag mindent megnyert Európában, és az egyéni elismerések sem kerülték el, 2010-ben Euroliga MVP-nak választották, illetve 3-3 alkalommal került be az Euroliga első vagy második ötösébe. 

Teodoszics úgy tervezi, hogy ebben az évadban már csak a két válogatott meccsen szerepel, és nem szerződik le egyik klubhoz sem. Megvárja a nyarat, és akkor akar többéves kontraktust aláírni valamelyik Euroliga-indulóhoz - várhatóan csak pénzügyileg komoly kérők jöhetnek szóba, hiszen utolsó moszkvai éveiben körülbelül 2.5 millió eurót keresett, 2017 nyarán pedig sajtóinformációk szerint egy hároméves, évi 4 millió dollárról szóló CSZKA-szerződést utasított vissza a Clippers kedvéért, amivel pedig a legjobban fizetett Euroliga-játékos lehetett volna. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus