Eb-percek: 20 nap múlva feldobás

A horvátoknál keretet szűkítettek - Dario Saric szerint érdekes párost fognak alkotni Dragan Benderrel. A franciák simán legyőzték a litvánokat.

Összesen egy találkozót játszottak tegnap este az Eb-re való felkészülés gyanánt, ezen Franciaország Párizsban tükörsimán verte a litvánokat 98-77-re, főként a második félidőben bemutatott támadójátéknak köszönhetően - testvériesen elosztva 28-28 pontot szórt a házigazda a harmadik és a negyedik negyedben. A hazaiak legjobbjai Nando De Colo (17 pont, 5 gólpassz) és Evan Fournier (17 pont, 6 gólpassz) voltak, míg a túloldalon Arturas Gudaitis (14 pont, 5 pattanó) volt a leghasznosabb és Martynas Geceviciusszal (14 pont, 4 pattanó) együtt a legeredményesebb is.

Franciaország - Litvánia 98-77 (24-19, 18-16, 28-21, 28-21)

Franciaország: Huertel 7/3, De Colo 17/6, Fournier 17/6, Diaw 5/3, Seraphin 10.
Csere: Diot 8/6, Jackson 5/3, Tillie 3/3, Westermann -, Labeyrie 10, Toupane 12/3, Jean-Charles 4.

Litvánia: Kalnietis 8/6, Gecevicius 14/12, Maciulis 12/6, Kuzminskas 10, Valanciunas 13.
Csere: Gailius 3, Juskevicius 3/3, Motiejunas -, Lekavicius -, Gudaitis 14, Ulanovas -.


A mi csoportunkból senki nem játszott tegnap, viszont a horvátok keretet szűkítettek - Aco Petrovic annak a Tomislav Zubcicnak köszönte meg a munkát, aki a Trabzonsporral a Szolnok ellen játszik majd a FIBA Europe Cup első selejtezőkörében. A horvátok kerete így 13 főt számlál, egyetlen embert kell még tehát kitenniük, és kész az állományuk a kontinenstornára.

Ugyanide kapcsolható, hogy Dario Saric a Vecerjni listnek adott nyilatkozatot, miután a horvátok megnyerték a párizsi tornát - legyőzték a franciákat és a litvánokat is. Saric szerint mindenki tudja, hogyan működik ez - most nyertek két meccset, ők az Istenek, aztán egyet veszítenek, és rögtön kővel dobálják meg őket. Saric kezében sokat lesz a labda még akkor is, ha négyes vagy ötös poszton fogják bevetni. A Philadelphia Sixers játékosa szerint nincs olyan klasszikus centerük, mint 10 éve, de változik a sportág, és vele és Dragan Benderrel elég sok a variációs lehetőségük. Fiatalabb korában is sokszor neki kellett megteremteni a helyzeteket, és így tud igazán kibontakozni, úgyhogy egyértelműen érdekes duót fognak Benderrel alkotni - idő kell, mire összeszoknak, de minél többet játszanak együtt, annál inkább érzik egymást.

Saric arról is beszélt, hogy mivel újonc volt az NBA-ben, ezért rózsaszín hátitáskával kellett járnia mindenhova, de azt is hozzátette, hogy ha valaki bizonyít, és a csapat hasznos tagja tud lenni, akkor néhány bevett szokástól megkímélik a többiek. Elmondása szerint sosem az anyagiakon keresztül vizsgálta a kosárlabdát, hanem mindig az alapján döntött ő és a családja is, hogy hogyan érezné magát a legjobban. Még egy évig maradhatott volna Európában, és akkor ő is külön tárgyalhatott volna a szerződéséről, ahogy idén nyáron Bogdan Bogdanovics (így előre meghatározott pénze volt első körben kiválasztottként), ő viszont két évnyi Efes után úgy érezte, itt az idő új kihívásokat keresnie az életben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus