Edzőváltás Hangáéknál

Tegnap este hivatalosan is menesztette Hanga Ádám együttese Francesco Vitucci vezetőedzőt - helyét Fabrizio Frates vette át.

Tegnap reggel találkozott Vitucci mester a klub képviselőivel, hogy megvitassák, mi az oka a csapat gyenge szereplésének. Miután a felek megbeszélték, szerintük mik az indokok és mik lehetnek a megoldások, közös megegyezéssel szerződést bontottak. A Sidigas Avellino közleményében megköszönte Vituccinak az elvégzett munkát, illetve azt a profi mentalitást, amit az elmúlt években mutatott. Sok szerencsét kívántak neki a továbbiakhoz karrierjében és magánéletében is.

A szakmai stábot az idény végéig Fabrizio Frates irányítja majd, aki ebben a szezonban a kínai Jiangsiu tanácsadója volt. 25 éve edzősködik már - a Cantúnál kezdte tréneri karrierjét 1990-ben, 1991-ben pedig azonnal Korac-kupát nyert az együttessel. A Trevisóval 1994-ben olasz kupagyőztes lett, a Reggianával pedig 2004-ben megnyerte a másodosztályt, ezek voltak legnagyobb csapatsikerei. Kétszer választották az év edzőjének Olaszországban, volt a felnőtt válogatott segédedzője Carlo Recalcati mellett, illetve az U20-as olasz válogatottal két Eb-t is megjárt. Ma délben mutatták be egy sajtótájékoztató keretein belül.

Az utóbbi 11 fordulóban egyébként összesen 1 győzelmet szerzett az Avellino, így rájátszásról szőtt álmaik lassan tovaszállnak, és az alsó régiót kell nézegetniük. Van még esélyük azért a PO-ba kerülni, hiszen mindössze 2 győzelemre vannak a 8. helytől, illetve még mindig elég tisztes távolban van tőlük az utolsó, 16. helyezett Pasta Reggia Caserta (3 győzelem választja el őket, plusz a Casertától le is vontak egy pontot). Az viszont a jó kezdést követően nem túl biztató, hogy hátulról a harmadikok, mindössze a 14. helyen állnak a bajnokságban, a mögöttük lévők pedig elég jó formában vannak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus