Egy napon játssza AAK- és FIBA EC-meccsét a Körmend

Sűrű lesz a szerda délután Körmenden. 

Szerdán 15:30-kor és 19 órakor is pályára lép az Egis Körmend. A sors hozta így, hiszen az Alpok Adria Kupában már korábban megállapodás született a csoportellenfelekkel, még bőven az előtt, hogy a gárda továbbjutott a FIBA Europe Cup első csoportköréből. Márpedig két versenynap ütközik a két sorozatban. Az elsőt, most szerdán úgy oldja meg a klub, hogy előbb a fiatalok lejátsszák az Opava elleni Alpok Adria Kupa találkozót majd utána a DigiSport kamerái előtt rendezzik meg az Egis Körmend – Ventspils FIBA EC meccset. Hogy ezt a játékosok tekintetében hogyan oldja meg a klub, arról Matthias Zollner vezetőedző beszélt.

„Igen, két meccs lesz, de tulajdonképpen két különböző csapatról beszélhetünk, hiszen a juniorok szerepelnek az Alpok Adria Kupában míg a FIBA Europe Cup mezőnyében a teljes felnőtt keret ott van. Így a kettős rendezéssel szerintem nincsen semmi probléma. Hogy kik azok, akik mindkét meccsen játszanak? Szerintem nem lesznek sokan ilyenek. Hiszen általában legfeljebb tíz játékost használunk egy-egy mérkőzésen, úgyhogy el tudjuk osztani majd a keretet. Nyilván, először kiválasztjuk, kik játszanak az esti mérkőzésen, a többiek pedig ott lesznek az Opava ellen” - mondta Zollner.

Ami pedig a Ventspils elleni FIBA EC-meccset illeti: „A Ventspils egy nagyon erős, nagyon jó csapat. Nem szenvedtek vereséget a csoportjukban, ráadásul minden ellenfelüket 20-30-40 ponttal verték. Szóval nagyon-nagyon jó ellenfél érkezik. Számos rutinos, tapasztalt játékossal, lett nemzeti válogatottakkal, akik komoly szintű mérkőzéseken edződtek. Készen kell állnunk, jól fel kell készülnünk ellenük. A saját energiánkkal és a saját stílusunkban kell játszanunk ellenük, igazi csapatként. Meg kell találnunk mindig a labda megfelelő útját, el kell osztanunk a terheket. Az esélyeink ugyanolyanok, mint a többi mérkőzésen!”

fotó: Egis Körmend Hivatalos

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus