Erősítenek az Olaj EuroCup-ellenfelei

Lement az első kör a EuroCup első fordulójában, és a Szolnoki Olaj KK összes ellenfele igazolt, nem is akármilyen neveket.

Mint ismert, a Szolnoki Olaj KK 86-75-re győzte le az olasz bajnok Dinamo Banco di Sardegna Sassarit a EuroCup második csoportkörének első fordulójában. A csoport másik mérkőzésén tegnap a Galatasaray Odeabank rommá verte a CAI Zaragozát, a törökök 103-68-ra győzték le a spanyolokat. A héten az Olaj összes ellenfele igazolt vagy igazolni készül (hivatalos aláírás még nincs mindenhol).

A Szolnokban a Sassari ellen bemutatkozhatott Stanley Burrell, de a magyar bajnok Jarrod Jonest is leigazolta a hét elején, így náluk is lesz új játékos.

Az olaszoknál több ember szénája is kifelé áll, nem lenne meglepő, ha merőben más együttest látnánk majd viszont pár hét múlva Szardínián. Mario Canfora (La Gazzetta dello Sport) értesülései szerint például Tony Mitchell-lel nemrég meg is egyezett a Sassari, hamarosan aláírják a szerződést az amerikai kiscsatárral. A 26 éves, 198 centi magas játékos 2009 és 2012 között az Alabama egyetemre járt, nem kelt el a drafton, majd leginkább a D-Ligában játszott - ott volt Év Újonca, az év legjobb ötösébe is bekerült egyszer, 2014-ben bajnok lett, 3 meccs erejéig pedig megfordult a Milwaukee Bucksnál. Az előző szezonban a Dolomiti Energia Trento együttesénél 20.1 ponttal, 5.6 pattanóval és 2.8 gólpasszal jelentkezett meccsenként, ezzel ő lett a Serie A MVP-je és pontkirálya is. Ezt az idényt az orosz Krasnye Oktyabrnél kezdte, majd legutóbb a spanyol Estudiantes játékosa volt.

A Galatasaray Caleb Green kiesése után nem meglepő módon magasembert igazolt, Chuck Davisszel egyeztek meg a törökök. Davis 31 éves, 204 centi magas erőcsatár, aki honosított azerbajdzsáni (válogatott is természetesen). 2006-ban végzett az Alabama egyetemen (ugyanoda járt tehát, ahova Mitchell, csak korábban), 2006/07-ben a TED Kolejliler Ankaránál, egy évre rá a belga Oostende-nél, megint egy év múlva újfent a törököknél, az Aliaga Petkimnél játszott, 2009-től egészen tavaly nyárig pedig a szintén török Banvit játékosa volt - ismeri tehát a viszonyokat és őt is ismeri a Galata. Rengeteget játszott már a EuroCupban, de 2008/09-ben a EuroChallenge-ben például ő volt a blokk király 4.0-s átlaggal. Az ő leigazolását bonyolítja, hogy a hírek szerint a Galatasaraynak 1.6 millió eurót ki kell még fizetnie a tavalyi szezonból maradt adósságok miatt, mielőtt ez a szerződtetés hivatalos lenne, jelenleg tiltólistán vannak a FIBA-nál - a szezon végéig kapna kontraktust, opcióval a következő idényre.

A Zaragozánál Halil Kanacevic is távozott a keretből, de a december végén távozó Drake Diener helyére igazoltak egy amerikait - a korábban már beharangozott Jordan Swing került az együtteshez kedden, de tegnap még nem lépett pályára Törökországban. A történetben az a vicces, hogy a 25 éves, 198 centis kiscsatár szintén egy alabamai egyetemen végzett, de "ez az Alabama már nem az az Alabama": az UAB (University of Alabama in Birmingham) játékosa volt 2014-ig. Tavaly 11 meccset lehúzott a D-Ligában, a Canton Charge-nál, idén pedig a spanyol másodosztályban szereplő Oviedónál pattogtatott. Volt csapata 9-7-tel a 6. helyen áll a LEB Goldban, itt volt messze a leghatékonyabb játékos Swing (17.8 pont, 4.5 pattanó, 2.4 gólpassz, 1.5 szerzett labda).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus