Falco: A Baskoniával kerültünk egy lapra

Kijött az Eurobasket 100-as listája, a magyar bajnok pedig a 27. foglalja el rajta. 

fotó: falcokc.com

Megjelent az európai kosárlabda-szakportál, az Eurobasket.com legújabb 100-as listája. Az öt hetente frissülő rangsorolásban minden európai csapat számításba kerül, a listán elfoglalt helyet a hazai eredmények és az európai kupákban való részvétel adja. A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a remek, 8-0-ás rajtjának köszönhetően igen előkelő helyen szerepel.

"A 27. pozícióval olyan csapatokkal kerültünk egy lapra, mint a német Brose Bamberg, az Euroligában szereplő spanyol csapat, Baskonia, vagy az olasz Reggio Emilia. Sőt! Török, horvát, olasz sztárcsapatokat előztünk meg" - írja a klub honlapja.

"A Kosárlabda Bajnokok Ligája csoportunkból a Nutribullet Treviso a 38., a szerdai ellenfelünk, VEF RIGA a 95., míg az első fordulóban legyőzött AEK Athén csapata nem fért fel a TOP 100-as listára. Ilyen magas helyezést magyar csapat még nem ért el. A megszerzett 27. pozíció is jól mutatja, hogy csapatunk jó irányba halad. További magyar szereplő a listán a Szolnoki Olajbányász csapata. A szolnokiak 96 koefficiens ponttal a 76. helyen szerepelnek."

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus