FIBA EC: Chris Horton a forduló álomcsapatában

Az Alba Fehérvár centere holtversenyben a legmagasabb VAL-értéket hozta - a magyar csapatokhoz köthető játékosokkal tele a játéknap ötöse.

A FIBA kihirdette a FIBA Europe Cup második csoportkörében az első forduló álomötösét, amelyben helyet kapott az Alba Fehérvár magasembere, Chris Horton is, aki 20 pontot (10/12 dupla, 0/1 büntető), 6 pattanót, 2 blokkot, 3 szerzett és 1 eladott labdát, illetve 2 beütött faultot jegyzett, ami 27 VAL-t ért - ez holtversenyben a legjobb mutató volt a játéknap során.

Az MVP az a Jeffrey Crockett lett, aki szintén 27 VAL-ig jutott, és annak a Bakken Bearsnek a játékosa, amely egy csoportban van a Szolnoki Olaj KK-val - az Albát az első csoportkörben megelőző Minszk otthonában egyetlen ponttal, 86-85-re győztek a dánok.

Helyet kapott a forduló ötösében az Egis Körmendet a végjátékban elsüllyesztő, szezoncsúcsot jelentő 8 triplát szóró Erving Walker, a fehérváriakat legyőző BC Nevezis egyik húzóembere, Gintautas Matulis, illetve a tavaly Körmenden és Jászberényben megforduló, jelenleg a Minszknél játszó Davon Saddler is, velük teljes az ötös.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus