FIBA EC: Egy ellenfél már biztos, örülhetnek a PVSK-nál

Megkapta egyik ellenfelét Csirke Ferenc együttese. 

A klub közleménye: 

"Lassan tisztul a kép Európa Kupa csoportellenfeleink kapcsán, az már biztos, hogy az Inter Bratislavával meg fogunk mérkőzni.

A FIBA Bajnokok Ligája első selejtezőkörének visszavágói között több érdekes eredményt is találhattunk, azonban számunkra a legérdekesebb mégiscsak az Olympic Fribourg-Inter Bratislava mérkőzés volt. Az első meccsen a szlovákok 15 ponttal nyertek, így jó helyzetből várhatták a visszavágót, de mint kiderült, ez az előny is kevésnek bizonyult. Svájcban ugyanis a hazaiak közel 40-nel győztek, így továbbléphettek a következő körbe. Ez pedig nekünk azért fontos információ, mert ezzel az is eldőlt, hogy az Inter Bratislava került a mi Európa Kupa-csoportunkba. Ennek pedig vezetőedzőnk, Csirke Ferenc minden bizonnyal örül is, hiszen korábban azt nyilatkoznak, jó lenne, ha a szlovákokat megkapnánk.

Lassan tehát alakul a kvartettünk, már csak pár hetet kell várni, hogy kiderüljön másik két ellenfelünk is. Szintén a BL-ből várunk még egy csapatot, az pedig már biztos, hogy ez vagy a Groningemet kiejtő Benfica, vagy a montenegrói Mornar Bar együttese lesz. A BL selejtezőjének második körében ugyanis e két gárda játszik egymás ellen, a párharc vesztese pedig csatlakozik hozzánk az EC-be. Az első mérkőzést egymás ellen szeptember 26-án játssza a két csapat. Harmadik csoportellenfelünk az Európa Kupa selejtezőjéből kerül ki. A BC Beroe (bolgár)-ZZ Leiden (holland) páros meccsének győztese kerül még mellénk. Itt október 1-én és 9-én játsszák a két összecsapást."

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus