FIBA-honlap: a magyar válogatott nem csak Hanga Ádámból áll

A fiba.basketball beszélgetett a magyar nemzeti csapat tagjaival.

A FIBA hivatalos honlapja készített riportot a magyar válogatottról és válogatottal. A csapat Hanga Ádám nélkül volt kénytelen kiharcolni az indulást, aki elmondta, hogy nagyon büszke a csapatra - minden meccset nézett, társai remek munkát végeztek a selejtezőkön. Hanga utoljára öt éve, 2017-ben viselhette a címeres mezt (a FIBA-Euroliga ellentét miatt aktuális csapata nem engedte el a szezon közbeni meccsekre, a szerk.), amit nagyon hosszúnak érzett. 

Allen Rosco arról beszélt, hogy az elmúlt években Hanga végig kapcsolatban állt a társakkal a csapat Whatsapp-csoportján keresztül, a meccsek előtt rendszeresen biztatta őket, gratulált nekik a győzelmek után, folyamatosan a csapat része maradt annak ellenére, hogy nem volt ott velük. 

A riport kiemeli, hogy a 2017-es Eb után pár hónappal a válogatott legyőzte a címvédő Szlovéniát, amiben öt friss Európa-bajnok játszott, ebből is látszik, hogy mennyire erős a csapat. A mag évek óta együtt van, hét játékos (Hanga, Allen, Keller, Vojvoda, Ferencz, Perl és Eilingsfeld) már 2017-ben is részt vett a kontinenstornán, és 2013 óta Sztojan Ivkovics készíti fel a gárdát. Hanga szerint sokat segített, hogy a csapat nagyrésze együtt nőtt fel már az utánpótlás-válogatottakban is, így rengeteg nehéz harcot és nagy csatát vívtak már meg együtt. 

Perl Zoltán arról beszélt, hogy Hanga rettentő fontos a válogatott számára, mert valódi vezér, az pedig egyértelműen látszik, hogy a csapat sokkal erősebb vele, mint nélküle. Allen szerint Hanga sokszor játszik irányítót a csapatban, jól mozgatja a gárdát , ha gondba kerülnek, mindig lehet arra számítani, hogy fellép és megcsinál néhány kulcsjátékot. Ő az a játékos, akit bármelyik rendszerbe könnyen be lehet illeszteni, szóval nem volt hosszú az összeszokási időszak. A Real klasszisa hozzátette, hogy ez alapvetően ugyanaz a csapat, amelyben korábban játszott, és ugyanaz a játékrendszer, amely 2017-ben is volt. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus