Golomán György a Gironában folytatja

A magyar magasember Marc Gasol csapattársa lesz a következő szezonban.

A 210 centis magasember a litván Lietkabelistől érkezik Spanyolországba.

A körmendi játékos szülővárosában kezdte meg profi pályafutását, majd négy szezont a UCLA Bruinsnál töltött az NCAA-ben. Ezt követően a New York Knicks G-League-csapatában kapott lehetőséget, majd Japánban kínáltak neki szerződést.

Golomán a 2018-as NBA-draftra is jelentkezett, ott azonban végül egyik csapat sem választotta ki. A játékosbörze után a Los Angeles Lakerstől kapott edzőtábor-szerződést, de végül a 2018-19-es szezon 15 fős rotációjába nem válogatta be Luke Walton vezetőedző. Ezt követően a belga Spirou csapatában szerepelt, 2021-ben pedig visszatért Magyarországra és a Falcóval nyert bajnoki címet. A válogatott játékos a legutóbbi szezonban a litván Lietkabelisszel az EuroCup-ban szerepelt.

A Salva Campsáltal irányított Girona igen aktív az idei átigazolási piacon, Stefan Đorđević, Juani Marcos, Ike Iroegbu, Markel Brown, Yves Pons, Sergi Martínez és Mindaugas Sušinskas érkezését követően Golománt is leigazolta a csapat, míg Jaume Sorolla, Èric Vila és Maxi Fjellerup szerződéshosszabbítást követően maradt a csapattal.

"Nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért, amelyet a Básquet Girona adott nekem, nagy elismerés számomra, hogy az ACB-ben, Európa egyik legjobb bajnokságában játszhatok. Ezt egy nagy kihiívásnak tartom, érkezésem után találkoztam a csapattársaimmal, az edzőimmel, és elkezdeni a felkészülést egy olyan szezonra, amely remélhetőleg sikeres lesz." - nyilatkozta Golomán a csapatváltását követően.

Forrás, kép: basquetgirona.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus