Hanga Ádám volt a Barca legértékesebb játékosa az elődöntőben

A katalán sztárklub magyar klasszisát vezetőedzője dicsérte, aki a csapat MVP-jének nevezte Hangát a Baskonia ellen 3-1-re elbukott párharcban.

Mint ismert, az FC Barcelona Lassa és így magyar játékosa, Hanga Ádám számára is véget ért a klubszezon, miután Hanga előző csapata, a Kirolbet Baskonia 3-1-es összesítéssel búcsúztatta a gránátvörös-kék együttest a spanyol bajnokság elődöntőjében.

A kiesést követően a Barca mestere, Szvetiszlav Pesics azt nyilatkozta a csapat hivatalos honlapjának, hogy nagyon sokat kért Hanga Ádámtól, és Pau Ribas sérülése után hátvédet kellett játszania a magyar játékosnak, aki szerinte a csapat MVP-je volt az elődöntőben. Nemcsak támadásban fogta össze az együttest, hanem védekezésben is, nagyszerű munkát végzett. Pesics szerint Hanga olyan vezér, aki nem beszél sokat, a pályán viszont annál többet tesz le a parkettára. A szerb tréner szerint nagy nyereség volt Hanga megszerzése, és a magyar fiú borzasztóan sokat segített a klubnak.

Hanga egyébként az elődöntőben 10.5 pontot, 3.2 pattanót és 13 VAL-t átlagolt, a négy találkozón pedig volt 5 szerzett labdája is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus