Hanga élőben megnézi a Barca-Fradit, mindkét csapatnak drukkol

Egyelőre nem biztos, hogy lejátsszák a Zenit elleni, csütörtöki Euroliga-meccset - az FC Barcelona magyar klasszisa beszélt a klubnál lévő helyzetről a három koronavírusos eset után.

Hanga Ádám kosárlabdacsapata, a Barcelona az Euroliga-nyitányon legyőzte a címvédő CSZKA Moszkvát, a katalánok most mégsem tudnak felhőtlenül örülni a sikernek. A klub edzője, Sarunas Jasikevicius és segítője, Darius Maskoliunas ugyanis megfertőződött a koronavírussal, majd szintén pozitív mintát produkált a Barcelona erőnléti edzője. A Barca a vasárnapi bajnokiját már le sem játszotta. Hanga Ádám a DIGI Sport híradójának azt mondta: nincsenek könnyű helyzetben, hiszen több napja karanténban vannak, nem is edzettek, ő például azt sem tudja, hogy szerdán útra fognak-e kelni Szentpétervárra. A Barcelona-Ferencváros BL-meccsen viszont mindenképp szeretne ott lenni.

„A spanyol hatóságok kimondják, hogy ha három vagy annál több pozitív eset történik egy csapatnál, akkor mindenképpen hatósági karanténba kell vonulni - addig, amíg 48 órán belül két negatív tesztet nem produkálnak a játékosok. Emiatt az elmúlt 3-4 napban tulajdonképpen karanténban vagyunk, és nem tudunk edzeni, ami eléggé megnehezíti a felkészülésünket a csütörtöki, Zenit elleni mérkőzésünkre” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Hanga Ádám.

Kedd délután még Hanga Ádám sem tudta, hogy megrendezik-e csütörtökön a szentpétervári Zenit elleni meccset, az Euroligában mindenesetre még akkor is elvárják a találkozók megrendezését, ha egy csapatnak csak nyolc játékos áll a rendelkezésére. „Reméljük, hogy rendeződik a helyzet, de hál’ istennek az elmúlt két napban több pozitív eset már nem volt. Az edzők közül van, aki még lázas, és egy kicsit rosszabbul van, de összességében mindenki jól van.”

A magyar kosaras a nehézségek ellenére szeretne végre trófeákat ünnepelni a Barcelonával, miközben tudja, a vírushelyzet miatt milyen nehéz szezon vár a csapatokra. „Nyilván az egyetlenegy megoldás az NBA-féle buborék lenne, amit elég nehéz tíz hónapon keresztül megoldani - meglátjuk, mit hoz a jövő. Én azt gondolom, a csapatunk az előző 3-4 évben óriási fejlődésen ment keresztül, minden évben egyre előrébb léptünk, és az új edző érkezésével az utolsó kis hiányzó darabka is a helyére került. A cél az mindig ugyanaz, hogy az összes lehetséges fronton a kupákért küzdjünk.” 

Kupákért küzd a Barcelona futballcsapata is, amely a BL-csoportkörben a Ferencvárost is vendégül láthatja majd. „Én már előre szóltam, hogy nagyon szeretnék kimenni, ha minden igaz, akkor nekem lesz helyem, és ki fogok tudni menni a mérkőzésre, de várjuk ki a végét. Reméljük, hogy addig minden rendben lesz az én csapatom és a futball körül is, és akkor élőben meg tudom nézni ezt a mérkőzést. Mindkét csapatnak fogok szurkolni, egy jó meccsért, és győzzön a jobbik.”

A beszélgetés az alábbi videóban is meghallgatható!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás, Fotó, Slide - DIGI Sport / Sport24

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus