Hanga: Jó lenne már ledobni magunkról ezt a vesztes bélyeget

Hanga Ádám idén igazi mindenes lesz Barcelonában - nem ő lesz a kezdő irányító, de több poszton is számít rá Sarunas Jasikevicius.

A Nemzeti Sport készített interjút Hanga Ádámmal, a Barcelona magyar kiválóságával - íme néhány részlet belőle:

– Túltette már magát a Baskonia elleni, utolsó másodpercekben elveszített bajnoki döntő kudarcán?
– Ha ezt szombaton kérdezi, azt válaszolom, igen, csakhogy a Real Madrid ellen 72–67-re elvesztett vasárnapi Szuperkupa-meccs óta nem így érzem. Ez a vereség legalább annyira fájt, mint a Baskonia ellen elvesztett aranycsata. Jó lenne már ledobni magunkról ezt az úgynevezett vesztes bélyeget.

– Ebben mennyit segíthet az új edző, a litván Sarunas Jasikevicius?
– Teljesen más stílust képvisel, mint a szerb Szvetiszlav Pesics, akivel az előző két és fél évben dolgoztunk. Az edzésmódszerei változatosabbak, a mentális felkészítés is különbözik az eddigiektől, viszont ami a legnagyobb nehézséget okozza, hogy el kell felejtenünk azokat a játékelemeket, amelyeket automatizmusig gyakoroltunk Pesiccsel. A régi beidegződéseknek nincs helye. A legnagyobb változás az lesz, hogy míg korábban a meccsek nagy részét hét-nyolc játékossal játszottuk le, Jasikeviciusnál nagyobb lesz a rotáció.

– A saját szerepe mennyiben változott?
– Nem sokban, elsősorban irányító leszek ezentúl is, habár nem első számú, mert a görög Nikolaosz Kalatheszt erre a posztra igazolta a klub. Magam ellen beszélek, viszont ő Európa-klasszis, óriási tapasztalattal, tehát egyértelmű erősítés. Persze nemcsak az ő cseréje leszek, játszom majd kettes és hármas poszton is.

A teljes interjú itt olvasható!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus