Hanga-sztori: Jövő héten pont kerülhet az ügy végére?

A Barcelona és a Baskonia tegnap (is) tárgyaltak Hanga Ádámról, de jelen állás szerint nincs közel a megegyezés a két fél között - jövő héten viszont pont is kerülhet az ügy végére egy másik játékos miatt.

Mint arról volt vasárnap, a Baskonia 1.5 millió euróban határozta meg Hanga Ádám kivásárlási árát - ennyit kell kipengetnie annak a csapatnak, amely el szeretné vinni a vitoriai alakulattól a magyar klasszist. José Ignacio Huguet (Mundo Deportivo) írt tegnap este egy cikket, amelynek ez a helyzet volt részben a témája. Az újságíró forrásai szerint tegnap, szerdán is találkoztak egymással a Baskonia és a Hangát kinéző Barcelona képviselői, folytatták a megbeszéléseket az esetleges megegyezésről, de továbbra is messze állnak az álláspontok - a közeljövőben nem várható megállapodás, hacsak egyik, másik vagy mindkét fél nem enged sokat.

A helyzetet bonyolítja, hogy Matt Lojeski a Barcelonára vár, ő a B-terve a katalánoknak, és a cikk nagy része róla szól. Azt is leírta azonban Huguet, hogy az előző idényben az Olympiakosznál játszó Lojeski legkésőbb a jövő hét folyamán pontot akar tenni az ügy végére, szeretné, ha meglenne a következő csapata - vannak más ajánlatai is. Ez azért lehet lényeges, mert Lojeskin kívül nem sok hasonló kaliberű játékos van már a piacon hármas posztra, ezért úgy tűnik, hogy vagy lát esélyt a Barca a megegyezésre a Baskoniával, és akkor Hanga a katalánok játékosa lehet, vagy ha annyira reménytelen a helyzet, akkor Lojeskit leigazolhatják, ebben az esetben viszont szinte biztos, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya marad a Baskoniánál, és nem lesz a gránátvörös-kékek játékosa (legalábbis egyelőre).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus