Lóránt Péter újra az olasz élvonalban!

A Szolnoki Olajtól idény közben távozó magyar válogatott magasember aláírt az igen nagy múltra visszatekintő Pesaróhoz, fél+egy évre!

Ugyan több mint egy hónapot kellett várnia arra, hogy új klubhoz írjon alá a decemberben a magyar bajnok szolnokiakkal közös megegyezéssel szerződést bontó magasbedobó/centernek, ám ma már hivatalosan is a Serie A-ban jelenleg a bennmaradásért küzdő Consultinvest Pesaro játékosának vallhatja magát.

A Szolnokon ebben a szezonban az Európa Kupában 9 meccsen 11,1 pontot, valamint 6,4 lepattanót, az Adria Ligában pedig 9 mérkőzésen 7,8 pontot, továbbá 3,6 pattanót átlagoló Lóránt számára nem lesz ismeretlen a közeg, hiszen a Virtus Roma légiósaként egy szezont már eltöltött az itáliai élvonalban, méghozzá Magyarországra való visszatérése előtt, 2012-2013-ban, s akkor a fővárosiakkal egészen a döntőig jutott.

Az utánpótlás játékosként a Budafokban, a Honvédban és a Dianában pallérozódó Lóránt ráadásul Körmendre kerülése után első körben a Benetton Treviso játékosaként került kölcsönbe játszani előbb Debrecenbe, majd a belga Antwerp Giantshez, aztán rövid ideig tagja volt a spanyol Manresának is, ezt követően pedig a spanyol második ligában töltött el négy szezont a Ford Burgos meghatározó embereként. 2011-2012-ben az ACB Ligában ötödik helyig jutó Lagun Aróval a Spanyol Király Kupa küzdelmeibe és a bajnoki rájátszásba is belekóstolhatott, ezután igazolt az olasz élvonalba és ért fel talán pályafutása eddigi csúcsára.

Az 1985-ös születésű magasember új csapata jelenleg három győzelemmel és 12 vereséggel áll a 16 csapatos Serie A 15. helyén, két diadallal többet számlálva, mint a sereghajtó Caserta. Az olasz élvonalból egyetlen csapat esik ki a szezon végén, ez a kérdés már az alapszakasz végeztével el is dől.

Az Avellinóban idén kölcsönben szereplő, s ma az olasz All-Star Gálán is fellépő Hanga Ádám mellett tehát a még egy magyar légiós lesz a kontinens jelenleg 3-4. legerősebb nemzeti bajnokságának tartott pontvadászatban.

A korábban Scavolini Pesaro néven ismert gárda nem akármilyen múltra tekinthet vissza, hiszen kétszeres bajnok (1988, 1990), valamint kupagyőztes (1985, 1992) és nyert Saporta Kupát (1983) is. Az Euroligában legutóbb a 2004-05-ös szezonban szerepelt, akkor a rájátszásig jutott, majd onnantól datálódott a klub anyagi hanyatlása, ami után egészen az olasz harmadik ligáig sorolták vissza a Pesarót. Két év alatt azonban vissza is jutottak az élvonalba, s azóta stabil alsóházi csapatnak számítanak, mely különös érzékkel választ ki külföldieket és építi fel őket nagyobb európai élklubok számára - példa erre Ricky Hickman (tavaly Euroliga-győztes a Maccabival) vagy James White (ex-NBA-s, New York Knicks, San Antonio Spurs, jelenleg UNICS Kazany) neve.

A csapatváltással kapcsolatban honlapunknak hamarosan nyilatkozó Lóránt Péter jövő vasárnap 18:15-től már be is mutatkozhat új klubja színeiben, méghozzá a rájátszásért küzdő Brindisi ellen, hazai környezetben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus