Luka Doncic vezeti a címvédő Szlovéniát az Eb-n

A Dallas Mavericks klasszisa mellett Goran Dragic is pályára léphet a magyar válogatott ellen az Európa-bajnokságon.

A 2022-es Európa-bajnokság B-csoportjában a magyar válogatott ellenfelei közül eddig Franciaország, Bosznia-Hercegovina, valamint Litvánia és Németország hozta nyilvánosságra bő keretét, most pedig a legutóbbi, 2017-es tornát megnyerő Szlovénia is kiadta az előzetes, 20 fős csapatlistát. 

A szlovén válogatott keretében Luka Doncic mellett a 2017-es MVP Goran Dragic, a szintén NBA-ben játszó Vlatko Cancar (Denver Nuggets), illetve Zoran Dragic, Gregor Hrovat, Luka Rupnik, a honosított Mike Tobey, továbbá az Eb-győztes gárda több fontos tagja (Klemen Prepelic, Edo Muric, Jaka Blazic, Aleksej Nikolic, Ziga Dimec) is helyet kap - nagy valószínűséggel ebből a 12 játékosból kerül majd ki a végső keret döntő többsége.

Három fiatal játékos (Sasa Ciani, Robert Jurkovic, Luka Scuka) várhatóan csak a felkészülés során segíti majd a felnőtt válogatottat, kicsi rá az esély, hogy kiharcolják a helyüket a végleges keretben. 

A szlovén válogatott augusztusban világbajnoki selejtezőn megmérkőzik Svédországgal és Németországgal, majd a kontinenstornán szerepel - itt a magyar válogatottal szeptember 3-án, 20:30-as kezdettel találkozik Kölnben. 

A szlovén keret: 

Jaka Blazic, Sasa Ciani, Vlatko Cancar, Jakob Cebasek, Ziga Dimec, Luka Doncic, Goran Dragic, Zoran Dragic, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Robert Jurkovic, Jurij Macura, Edo Muric, Aleksej Nikolic, Bine Prepelic, Klemen Prepelic, Luka Rupnik, Ziga Samar, Luka Scuka, Mike Tobey. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus