Maronka Zsombor is közelít a spanyol élvonalhoz

A 18 éves fiatal idén már a Joventut Badalonával készülhet és utazhat.

A Joventut Badalona fiatal, 18. életévét még csak csütörtökön betöltő magyar játékosa, Maronka Zsombor az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a spanyol csapatnál idén már talán az élvonalbeli kerettel is készülhet - a tervek szerint velük edzhet és utazhat is a meccsekre. Játszani viszont egyelőre nem ott, hanem a harmadosztályú CP Pratban fog, amely a Joventut Badalona fiókcsapata.

„Az elsőéves szeniorok ott kapják meg a játékperceket és szerezhetnek önbizalmat, miközben a felnőttcsapatnál is látják őket. A CB Prat is Barcelonában van, mondjuk a város másik végén, mint a Badalona, de azért nincs messze egymástól a két klub. Remélem, hogy a Pratnál főszerepet szánnak nekem” – mondta Markonka.

Hozzátette, a harmadosztályban az élvonalból már kiöregedett kosarasok is kosaraznak, akiktől a fiatalok eltanulhatják a „szakma fortélyait”.

„Ezt a ligát leginkább arra találták ki, hogy a fiatalok kellő játéklehetőséghez jussanak és közben fizikailag fel tudjanak készülni az ACB Liga kihívásaira” – közölte.

Maronka Zsombor hangsúlyozta, az élvonalbeli együttes meccskeretébe már az előző idényben is bekerült, de a bemutatkozására nem került sor.

„A következő fél évben egy jó kezdés után hasonlóan jó folytatást szeretnék az Ezüst-ligában, ahol most az én igazi csapatom szerepel, számomra ezért jelenleg a legfontosabb. És akkor jövőre, ha a szezonban minden jól alakul számomra, az ACB Liga lenne a következő lépés.”

Fotó - Joventut Badalona faceook oldala

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus