Megvan a EuroChallenge Final Fourjának programja

Ma délben, Bolognában sajtótájékoztatót tartottak az idei EuroChallenge Final Fourjával kapcsolatban. A pontos program mellett a jegyárakat is nyilvánosságra hozták az olaszok, akiknek azonban komoly gondjaik lehetnek egy újabb sérülés miatt.

Kamil Novak, a FIBA Europe főtitkára az ilyenkor szokásos tiszteletköröket futotta meg elsőként, dicsérte Bolognát és Olaszországot, a Reggio Emiliának pedig megköszönte, hogy felvállalták a rendezést, majd hozzátette, egészen biztos benne, hogy sikeres négyesdöntőt rendeznek majd a taljánok.

Alessandro Dalla Salda, a Reggio Emilia igazgatója megköszönte a bolognai emberek pozitív reakcióit a rendezéssel kapcsolatban, és hozzátette, hogy bár a Virtus vagy a Fortitudo Bologna múltjával nem rendelkezik együttesük, ők is a kosárlabdával kelnek-fekszenek. A céljuk egy olyan Final Four rendezése, amely sokáig pozitív emlékeket hagy a FIBA-ban, illetve természetesen a döntőbe akarnak jutni. Az év elején nagyon sok problémájuk volt, de nagyon nagy eredménynek tartják a legjobb négy közé kerülést. Nagyon sokat is tanultak ebben az esztendőben a nemzetközi szereplés által, a rendezés pedig egyfajta jutalom is a csapat számára az erőfeszítéseikért. Bőven van még előttük feladat, hiszen csak most kezdtek hozzá a munkához - például a televíziós jogokat még nem értékesítették, és az utazással, valamint az elszállásolással kapcsolatban is sok teendővel rendelkeznek.

Massimo Zanetti, a főszponzor, a Best Union marketing-igazgatója szerint mostani szerepvállalásuk újabb bizonyítéka annak, hogy szeretnék támogatni a kosárlabdát és a sportot. Alacsony jegyárakra törekedtek, főleg az elővételben lefoglalt jegyek esetében, hogy olyan embereket is a csarnokba vonzzanak, akik egyébként nem is tartoznak a négy csapat szurkolói közé. Zanetti hozzátette, hogy bár szombaton meccs nincs, több rendezvényt, eseményt is akarnak szervezni a szurkolók számára.

A program:

Április 25., péntek, elődöntők:
Szolnoki Olaj KK (magyar) - Triumph Ljuberci (orosz)   18:00
Grissin Bon Reggio Emilia (olasz) - Royal Hali Gaziantep (török)   20:30

Április 27., vasárnap, helyosztók
A harmadik helyért vívott mérkőzés a két vesztes szereplésével   16:30
A döntő a két elődöntő győztese között   19:00

A jegyárak elővételben 40 eurótól 200 euróig terjednek a két napra vonatkozóan, míg ha valaki csak az egyik vagy másik napra tud/akar lemenni, az is megoldható. A pénteki jegyek 25 eurótól 100 euróig, a vasárnapi "tikettek" pedig 35 eurótól 150 euróig terjednek, természetesen elhelyezkedéstől függően. A jegyeket a vivaticket.it oldalon lehet majd lefoglalni.

A Final Fourhoz szorosan kapcsolódik, hogy a hétvégén lesérült a Reggio Emilia olasz centere, Angelo Gigli lába megsérült, és az első hírek szerint legalább 20 napot ki kell hagynia, komoly veszélybe került a szereplése április végén. Gigli nem is olyan régen, a második csoportkör második felében, a svájci-amerikai Greg Brunner sérülése miatt érkezett az olaszokhoz, akiknek úgy tűnik, idén nincs szerencséjük az ötös poszttal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus