Olaszország káprázatos meccsen legyőzte Spanyolországot!

A Gallinari-Belinelli-Bargnani trió 74 pontot dobott, Pau Gasol 34-et - Törökország lenyomta a németeket - Szerbia gálázott

 

B-csoport

Spanyolország-Olaszország 98-105 (20-19; 25-23; 18-31; 35-32)

A mérkőzést az olaszok kezdték jobban, Bargnani vezérletével 6-1-re léptek meg Gasoléktól. A Chicago erőcsatára tarthatatlannak bizonyult, Spanyolország rögtön felzárkózott, Ribas gyors egymásutánban szerzett két triplájával pedig már náluk volt az előny (11-9). A spanyolok kezdték átvenni az irányítást, Olaszország ment az eredmény után, 20-19-et mutatott a tábla az első tíz percet követően. Fordult a kocka a második etap elején, a Gallinari által irányított olasz válogatott 29-24-re lépett meg ellenfelétől három perc alatt. Ekkor Spanyolországnak kellett állandóan zárkóznia, sikerült is, hisz két minutummal később Gasol duplájával már megint náluk volt az előny. Gentile büntetői zárták a félidőt, 45-42-es spanyol vezetéssel vonulhattak nagyszünetre a felek.

Bellinelli-parádéval kezdődött a mérkőzés második fele, Olaszország egy 15-2-es rohanással 57-47-re lépett meg, innentől már ők irányították a találkozót. Állandósulni látszott a csapatok közti 8-10 pontos differencia, még a hatalmas dupla-duplát (34 pont, 10 pattanó, 5 gólpassz) jegyző Gasol sem tudott segíteni a hispánokon. A találkozó végén még sikerült öt pontra férkőzni Spanyolországnak, de a lényegen ez már nem változtatott, az olaszok hatalmas bravúrt bemutatva győzték le Fernandezéket, a vége 105-98 lett. A 7/9 triplát elsüllyesztő Bellinelli mellett Gallinari és a végül kipontozódó Bargnani is remek estét zárt, a túloldalon viszont a parádézó Gasol mellé senki nem tudott fellépni.

Spanyolország legjobb dobói: P. Gasol 34, Mirotic 13/3, Lull, Reyes 9/3-9.
Olaszország legjobb dobói: Gallinari 29/6, Bellinelli 27/21, Bargnani 18/3.

Németország – Törökország 75-80 (11-31, 13-10, 19-19, 32-30)

Brutális formában kezdett a török válogatott, szűk két perc alatt 9-0-s etapot futottak Ilyasováék, mire Nowitzki megszerezte a németek első pontjait. Még ekkor sem számíthattunk arra, amit láthattunk az első negyedben: valósággal felmosta a padlót a hazaiakkal Törökország, Schröder betöréseit levédekeztek, támadásban pedig folyamatosan járt a labda és nagy százalékkal értékesítették a tökéletesre kijátszott lehetőségeket. Az utolsó szűk négy percet 15-3-ra nyerték Erdenék, így már egy negyed után húsz pont volt a különbség – bár a második negyedben megállt a török támadójáték és éledeztek a germánok, szorosabb nem lett a találkozó. Irányító poszton katasztrófa volt a német csapat, de Benzing beállása után legalább láthattunk életjeleket tőlük támadóoldalon.

A fordulás után összeszedettebben jöttek ki a németek, de Tibor Pleiss szinte azonnal beütötte harmadik és negyedik személyijét is, így le kellett ülnie. Nélküle is jóval szervezettebb és rendezettebb játékot mutattak a germánok, de Erdenre építve tartotta tíz pont feletti előnyét a török válogatott – sőt, a negyedik negyed elejére már ismét a húszat közelítette a különbség. Amikor már ismét elkönyveltük, hogy Nowitzkiék csúnyán kikaptak, szinte „fű alatt” megtalálta magát Schröder, visszajött Pleiss és izgalmassá tették a végét, de az igazi bravúr már nem sikerült – „csak” vállalhatóvá redukálták a vereséget, így az olaszok ellen még lehet esélyük a továbbjutásra.

Németország legjobb dobói: Schröder 24/3, Nowitzki 15/3, Benzing 13/3
Törökország legjobb dobói: Osman 17/6, Erden, Ilyasova 15/3, Muhammed 15/12

Szerbia – Izland 93-64 (24-16, 18-16, 25-16, 26-16)

Raduljica és Bogdanovics is kimaradt a szerb kezdőből, de a bekerülő Kuzmics rögtön két gyors kosárral nyitotta a találkozót. A pár perc alatt kiépített hétpontos előny aztán nem akart tovább nőni, az izlandiak jól tartották magukat annak ellenére, hogy ők 20%-kal, Teodoszicsék pedig 60% felett dobtak – csak amíg a szerbek bő egy negyed alatt több mint tíz labdát adtak el, Stefanssonék figyeltek a játékszerre. Amikor azonban sikerült dobással zárniuk Bjelicáéknak, akkor nem volt kérdés, a második negyedben elérte a különbség a tíz pontot és végül 42-32-es állással fordulhattak a csapatok.

A fordulás után nagyon rákapcsolt Nedovics, de Kuzmics is hatékony maradt a palánk alatt, az ő párosukra építve pedig megszilárdította vezetését Szerbia – Szimonovics triplája után már 19 pontra hízott az előnyük, az izlandi támadógépezet elvékonyodott, így a negyedik negyed gyakorlatilag formalitássá silányult. Az utolsó percekben Kalinics triplájával átlépte a különbség a harminc egységet és bár Gunnarsson mindent megtett, a szerbek takaréklángon égve is tükörsima győzelmet arattak. Djordjevics csapatáról sokat elmond, hogy bár a száz pont végül elmaradt, így is 64%-kal dobott mezőnyből, valamint 32 gólpasszt osztottak szét egymás közt Teodoszicsék. 

Szerbia legjobb dobói: Nedovics 15/3, Raduljica 13, Kalinics 12/9
Izland legjobb dobói: Gunnarrson 18/12, Vilhjálmsson 9, Baeringsson 8

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus