Öt országot kell "kibekkelnie" az Olajnak

Tegnap hivatalosan is kihirdették a EuroCup jövő évi indulóinak számát, illetve lebonyolítási rendszerét is, amely a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK részvételét érint(het)i.

Amint az már ismert volt, a következő idényben a 2013/14-es 48 csapathoz képest csak 36 indulhat majd Európa második számú nemzetközi kupaküzdelmeiben. A EuroCup hivatalos közleménye alapján 19 vagy ennél több különböző ország csapatai kapnak indulási jogot a 2014/15-ös kiírásban - ha 19 országnak adnak lehetőséget, az öttel kevesebb, mint az előző szezonban, ekkora szűkítést kell túlélnie az Olajnak a bekerüléshez.

A lebonyolítás így annyiban változik, hogy csak hat darab hatos csoport lesz a tavalyi nyolc helyett, viszont nem a csoportok első három, hanem első négy helyezettjei jutnak tovább a következő körbe - a 24 csapathoz csatlakozik az a 8 együttes, amelyek nem jutnak be az Euroliga legjobb 16 gárdája közé, így alakul ki a második csoportkör 32-es mezőnye. Ez azt is jelenti, hogy a EuroCupban indulók kétharmada legalább 16 meccset játszik a sorozatban.

Innentől a lebonyolítás ugyanaz, mint ami idén volt: a továbbiakban nyolc darab négyes csoport lesz, minden kvartettből a legjobb kettő megy tovább, innentől pedig párok alakulnak ki. Oda-visszavágós rendszerben, a két meccs összesített eredménye alapján dől el a továbbjutás a nyolcad-, a negyed-, az elődöntőkben és a fináléban is. A győztes indulási jogot nyer az Euroliga 2015/16-os kiírásába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus