Perry tavalyi csapata ellen készül az Olaj

Kemény, fizikális meccsre számítanak az Olajnál - Perry ismeri az ellenfelet - a saját rendszerüket próbálják megtartani. 

A macedón kupagyőztes Karpos Sokoli ellen indítja a FIBA Europe Cup csoportkörét a Szolnoki Olaj. A H-csoport másik magyar tagja, a Falco Nyizsnij Novgorodban kezd, ugyancsak szerdán 18 órától.

Fennállásának legsikeresebb szezonját tudhatja maga mögött a Karpos Sokoli. Bejutott a macedón bajnokság és a kupa döntőjébe is. Előbbiben ezüstérmes lett, utóbbit viszont megnyerte, a 21 éves klub első trófeáját szerezve. Egyáltalán nem mellékesen egy jelenlegi Olaj-játékos aktív közreműködésével.

"Náluk játszottam az elmúlt évben. Vannak játékosok, akik megmaradtak a tavalyi keretből, de néhány posztra érkeztek új kulcsjátékosok hozzájuk. A tavalyi másodedzőjüket nevezték ki vezetőedzőnek, akit egy nagyon értelmes, jó gondolkodású szakembernek tartok akár a védekezésről, akár a támadójátékról beszélünk. Úgyhogy ismerem őket, de néhány fontos játékosuk kicserélődött" - nyilatkozta az olajtv.hu-nak Kendrick Perry.

"Az egész Európa Kupára jellemző, hogy a csapatok nagyon keményen játszanak. A tavalyról megmaradt játékosokról el tudom mondani, hogy nagyon agresszíven védekeznek, nagyon nagy küzdők, ráadásul nagyon sok dobásuk van. Úgyhogy ugyanúgy, ahogy a FIBA-kupában és a magyar bajnokságban, a védekezésünket most is nagyon jól meg kell szerveznünk" - mondta az irányító 

"Természetesen szerda este is nagyon kemény játékot várhatnak tőlünk. Remélem azt, hogy ismét nagyon sok szurkoló jön ki a meccsre azért, hogy buzdítson minket. Teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, mi mindig megpróbálunk nyerni" - zárta a gondolatait Perry.

"Ellenfelünk a Bajnokok Ligájában indult, első selejtezőkörben kiesett, így kerültünk össze mi a FIBA-kupában. Nagyon kemény, fizikális kosárlabdát játszanak, de itt a FIBA-kupában találkoztunk már ilyen csapatokkal. Ugyanúgy fogunk rájuk készülni, mint ahogy az összes többi ellenfélre. Megnézzük őket egyénileg, mind csapatszinten. Ha kell, akkor egy-két játékosból még plusz információkat is adunk még a játékosoknak, de mi próbáljuk tartani a saját rendszerünket" - tekintett előre Jakab Máté, a Szolnok edzője.

forrás és fotó: olajtv.hu
slide: szolnokiolaj.hu


 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus