Újabb légiós az Olajnál?

Egy szerb újságíró információi szerint új légiósa van a Szolnoki Olaj KK együttesének, a 27 esztendős hátvéd, Radenko Pilcsevics.

Djordje Matics, a novosti.rs szerb újságírója jelezte twitterén alig több mint egy órája, hogy információi szerint a Szolnok megegyezett a Radnicski hátvédjével, Radenko Pilcseviccsel. Matics írt korábban a ballineurope.com-ra, megbízható forrásnak ismerik Európa-szerte.

A 188 centis hátvéd az idényt a szerb első osztályban, a Crnokosa Kosjeric csapatánál kezdte, idény közben tette át székhelyét a Radnicskihez. Az Adria Ligában 13.1 perc alatt 2.9 pontot és 2.1 gólpasszt átlagolt, de játszott 5 meccset a EuroCupban is - ott is hasonló mutatókat hozott, hiszen 11.4 perc alatt 3.2 pont és 1.2 assziszt voltak a számai. A dobás egyik sorozatban sem ment neki, de kifejezetten a társakat kiszolgáló játékosként ismert.

Pilcsevics tavaly két hónapot játszott Macedóniában, előtte pedig három szezont lehúzott Németországban, egyébként leginkább Szerbiában kosarazott.

Lelépése nagyjából egy hete lett hivatalos, akkor a novosti.rs internetes oldalon jelentette be a Radnicski vezetőedzője, Miroszlav Nikolics, hogy Pilcsevics több más játékossal egyetemben elhagyja az együttest, mert ajánlata van máshonnan. A tréner elmondása szerint jó csapatember a hátvéd, aki kitűnő védő - olyan jó, hogy a mellette játszó, gyengébben védekező társai hibáit is korrigálni tudja, és olyan erőteljes, hogy akár a magasabb játékosok ellen is nyugodt szívvel pályára küldhető.

Bár Matics általában nem beszél a levegőbe, az igazolás érdekes lenne annak fényében, hogy ezzel az Olaj újra négy légióssal rendelkezne (Willie Warren, Sztrahinja Milosevics, Justin Holiday és a most érkező Pilcsevics). A magyarázat talán Warren sérülése, illetve annak súlyossága lehet, de amennyiben tényleg megtörtént a szerződtetés, arról valószínűleg rövid időn belül hivatalos bejelentést is tesz a szolnoki klub.

A játékos játékengedélye már a Szolnoké az MKOSZ hivatalos honlapja, a kosarsport.hu szerint.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus