Vb-percek: Jokic nélkül is ment a szerbeknek a görögök ellen

Az amerikaiakat váratlanul érte Fox visszalépése, Kuzma szerint elit védekezésük lehet a vb-n. Angola keretet hirdetett, Luwawu-Cabarrot nem lesz ott a tornán a francia válogatottban. Willy Hernangomez szerint kitűnő a hanglat a spanyoloknál. Egy játékos kiesett ACL-szakadással a görögöktől, a szerbek legyőzték őket felkészülési meccsen. 

A legnagyobb figyelem kétségkívül a Team USA-ra irányul ezekben a napokban, hiszen már csak 13-an vannak az amerikaiak keretében - Marc Stein (New York Times) információi szerint az együttest váratlanul érte De'Aaron Fox visszalépése, nem számítottak erre. A csapat azonban fel van készülve minden eshetőségre, ha még két ember lemondja a vb-részvételt, akkor is van kihez nyúlnia Jerry Colangelóéknak. Ide kapcsolódik, hogy a Los Angeles Lakers bedobója, Kyle Kuzma szerint megvan az esély rá, hogy remek védekezést láthatunk az együttestől a világbajnokságon. 
Tegnap Brazília és Tunézia hirdette ki 12-es keretét, ma Angola is megtette ugyanezt - Jose Antonio, Olimpio Cipriano, Leandro Jacques Conceicao, Gerson Domingos, Jerson Lukeny Goncalves, Valdelicio Joaquim, Hermenegildo Mbunga, Eduardo Mingas, Carlos Morais, Reggie Moore, Yanick Morais és Leonel Paulo utaznak Kínába a nemzeti csapattal.
A franciák szűkítettek keretükön, Timothé Luwawu-Cabarrot nem tart a gárdával a továbbiakban, de még így is 14 főt számlálnak a gallok. 

A Charlotte Hornets centere, Willy Hernangomez a fiba.basketball-nak nyilatkozott a spanyol válogatottról. Szerinte az együttes olyan, mint egy család, és vállvetve küzdenek a címeres mezben – egyébként a gárda egy tagja tényleg család számára, hiszen testvére, Juancho Hernangomez is kerettag. Szeretnének érmeket nyerni az országnak, és nagyon jó hangulat uralkodik az együttes körül, rendkívül lelkesen várja a közelgő vb-t a magasember. 
Kevésbé vidám vizekre evezünk, a Görögország Szerbia felkészülési mérkőzésen ACL-szakadást szenvedett ugyanis Giannis Athinaiou – a játékos természetesen nem lehet ott a világbajnokságon, így Vangelis Mantzarist hívta vissza Thanasis Skourtopoulos kapitány, Dinos Mitoglou-nak pedig megköszönték az eddigi munkát. A mérkőzést egyébként a szerbek nyerték 72-72-es rendes játékidő után 85-80-ra, Nikola Jokic nem játszott az összecsapáson, Bogdan Bogdanovic viszont igen - be is szórt 28 pontot, a másik oldal vezére pedig Giannis Antetokounmpo volt 20 egységgel. 
Végül pedig Oroszország Sergei Karasev 18 pontjával verte 81-67-re Finnországot, Lauri Markkanen nem játszott a finneknél.

Fotó: Eurohoops.net

 


      

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus