Vb-percek: Kyle Lowry sem lesz ott a tornán

Lowry, Shved, Kulagin és Nicolo Melli sem lesz ott Kínában. A szerbek ismét legyőzték Litvánát, Törökország Szenegál ellen parádézott. Djordjevic szerint van még esély Teodosic játékára a tornán.  

A tegnapi naphoz hasonlóan ezúttal is a vb-t kihagyó spílerekkel kell kezdenünk sajnos. Kyle Lowry július 19-én műtött hüvelykujja nem a várt ütemben gyógyul, így bár nagyon szeretne, nem lehet ott társaival a tornán a Toronto Raptors friss bajnok irányítója. Hiányában De'Aaron Fox kínai repjegye biztosra vehető, de ez most nem az a fajta kínai repjegy, amit a Bátor Tippekben osztogatunk, hanem a „vébés” változat.
Az orosz válogatott is bejelentett két ismertebb nevet, aki nem tart velük a világbajnokságra: Alexey Shved és Dimitry Kulagin is sérült. Shvednek hasonló problémája van, mint a szerbek kiválóságának, Milos Teodosicnak - a talpszalagjában van egy részleges szakadás, míg Kulaginnak a szemével van gond.
Sajnos még mindig sérülések, Nicolo Melli sem tudja vállalni a játékot a tornán – a New Orleans Pelicans újdonsült igazolásának nemrég műtötték a térdét, így ő sem lesz ott Kínában. 

Hogy a játékról is szó essen, edzőmeccsek azért voltak: a szerbek rövid időn belül másodszor is legyőzték Litvániát, a legutóbbi derbihez hasonlóan ezúttal is Bogdan Bogdanovic vezérletével – a Sacramento Kings hátvédje 27 pontot hintett, de hasznosan játszott a 14 egységig jutó Nikola Jokic, illetve a 11 pontos Nemanja Bjelica is. A túloldalon is egy NBA játékos, Jonas Valanciunas vitte a prímet, 18 pontja mellé 7 pattanót is lekapott a Memphis Grizzlies centere. 
Szintén a szerbekhez köthető hír, hogy Sasha Djordjevic szövetségi kapitány szerint még mutatkozik némi esély arra, hogy Milos Teodosic ott legyen velük a vb-n – tegnap még arról szóltak  a hírek, hogy biztosan kihagyja a tornát a játékmester. 
Törökország Szenegált győzte le 93-59-re, itt is három NBA-s húzta a csapatot: Ersan Ilyasova 16, Furkan Korkmaz 13, Cedi Osman pedig 11 egységet szórt – Tacko Fall és Gorgui Dieng nem tagja jelenleg a szenegáli gárdának, így Maurice Ndour volt a legeredményesebb játékos az afrikaiaknál egy 14 pontos, 11 pattis dupla-duplával. Osman szerint senkitől nem fél a török válogatott, az Egyesült Államoknak bár remek játékosaik vannak, őket is verhetőnek tartja a Cleveland Cavaliers 24 esztendős bedobója. 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus