Vb-percek: Walker szerint belefér egy kis trash talk

Kembának nincs gondja Djordjevic trash talkjával, Kuzma Popovichot méltatta. A Select Team kétszer is legyőzte a "nagyokat". Batum szerint tehetséges fiatalok jönnek fel a francia kosárlabdában, a kanadai válogatott még vár Cory Joseph-re. A görög válogatottból kikerült egy Antetokounmpo, Renaldo Balkman pedig visszatér a Puerto Rico-i nemzeti csapatba.

Kezdjünk egy kis Team USA-résszel, ketten is megszólaltak a csapatból. Kemba Waker Sasha Djordevic „Isten segítse meg őket” nyilatkozatára reagált – a Boston Celtics irányítója szerint nincs baj egy kis trash talkkal, de ahhoz, hogy összekerüljön a két gárda, el is kell jutni odáig. Walker szerint ők mindig csak az aktuális mérkőzésükre koncentrálnak, aztán majd lesz valahogy a szerbek ellen is, nem aggódik egyelőre emiatt.

A Los Angeles Lakers bedobója, Kyle Kuzma a válogatott szövetségi kapitányát, Gregg Popovichot méltatta. Kuzma gyerekkorában is rengeteg mérkőzést nézett, és állandóan azt látta, hogy Popovich és a Spurs nyer – a kedvenc edzőjének tartja a San Antonio mesterét, és nagyon örül, hogy tőle tanulhat. A kosárlabda az élete, játszani akar, és rendkívül boldog, hogy ezt a válogatottban is megteheti, elit csapatok ellen. 

Szintén az amerikaiakhoz tartozik, hogy a Select Team alaposan elpáholta a "nagyokat" két rövid edzőmeccsen - erről a reggeli Gyorsindításban már olvashattatok. Az első meccs csak 10 percig tartott, ott hárommal kapott ki a Team USA, a második viszont már csúnyábbra sikerült.

A Charlotte Hornets francia játékosa, Nicolas Batum Lyonban állt a sajtó rendelkezésére, és elmondta, hogy egy tehetséges fiatal generáció kezd kibontakozni hazája kosárlabdájában. A 2014-es világbajnokságon bronzérmes gallok rendkívül keményen készülnek a tornára Batum elmondása szerint, és nagyon várják, hogy „élesben” is megmutathassák magukat. 

Bár Kanada jól áll tehetségek terén, a 17 NBA-kerettag kanadai közül jelenleg csak Khem Birch van ott a csapattal a vb-re készülve. Gordie Herbert szövetségi edző elmondta, hogy ő még bízik Cory Joseph érkezésében is – a Sacramento Kings hátvédje a sok lemondás miatt bizonytalanodott el szereplését illetően, de a gárdánál a jelek szerint számítanak rá.
Tegnap volt róla szó, hogy Xavier Cooks sérülés miatt kiesett az ausztrál válogatottból – már meg is van a Strasbourg játékosának helyettese, egy korábbi keretszűkítésen „fennakadt” spílert hívtak vissza, Mich Creek-et.
Szűkítettek a görög válogatottnál is, Vangelis Mantzaris és Kostas Antetokounmpo munkáját köszönték meg – a hellének kerete jelenleg 14 főből áll, az Antetokounmpo fivérek közül Giannis mellett Thanasis is tagja a csapatnak.
A végére pedig az egykori NBA-s erőcsatár, Renaldo Balkman maradt, aki elfogadta Puerto Rico invitálását, így csatlakozik hazája válogatottjához a vb-re. A 35 esztendős  magasember összesen 221 mérkőzést játszott az NBA-ben a New York Knicks és a Denver Nuggets színeiben, majd megfordult a Fülöp-Szigeteken és több dél-amerikai klubnál is. 

 

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus