Vojvoda nem kapta meg a bizalmat, Keller külföldön játszana

Vojvoda Dávid értékelte a légiós szezonját, míg Keller Ákos azt mondta, hogy továbbra is külföldön szeretne kosárlabdázni - szerinte az MKOSZ cserben hagyta a játékosokat. 

Egyelőre nem foglalkozik a jövőjével Vojvoda Dávid, az Olaszországból hazatérő válogatott klasszis - mint mondta, egyelőre csak az érdekelte, hogy eljöhessen onnan és bár olvassa, hogy miket pletykálnak vele kapcsolatban, d emég korai azt tervezni, hogy hol folytatja pályafutását.

"Eddig csak az foglalkoztatott, hogyan jöhetnék el onnan..." - idézi Vojvoda szavait az NSO. "Ezt a döntést persze a családtagjaimmal is meg kell beszélnem, de a lehetőségét teljesen ki sem zárnám, mert jól éreztük magunkat a városban. Az idény azonban nem úgy sikerült, ahogy reméltem, a bajnokság elején több játéklehetőséget kaptam, de sem az edzőmtől, sem a játékostársaimtól nem éreztem azt a bizalmat, amire szerintem az edzéseken és a mérkőzéseken nyújtott teljesítményemmel rászolgáltam. Az edzőnknek volt egy kezdőötöse, amelyen szinte egyáltalán nem változtatott, és voltunk négyen a cserepadon, akiknek több-kevesebb játéklehetőséget adott. Nekem átlagban húsz perc jutott, és a korábban itthon megszokottnál jóval kevesebb rádobási lehetőségből hoztam ki kilencpontos átlagot. Úgy éreztem, nem tudta eldönteni, hogyan használjon engem – ami furcsa, hiszen tudta, melyik posztra igazol –, másokat jobban favorizált, pedig rosszabb teljesítményt nyújtottak. De nem panaszkodtam, nem könyörögtem, hogy adjon több játéklehetőséget, végeztem a dolgom, még többet edzettem, hátha jobbra fordul a helyzet."

"A karanténból a legkevésbé sem foglalkoztam ezzel" - tette hozzá a jövőjével kapcsolatban. "Túl korai is a jövőt tervezni, hiszen senki sem tudja, meddig tart a járvány, és a megfékezése után mi lesz a klubokkal, hogyan éli túl a sport, a sportág a vészhelyzetet. Egyelőre élvezem, hogy itthon vagyok, és nagyon várom, hogy végre ismét a családommal lehessek. Ez az idény egyáltalán nem volt annyira megterhelő, nem vett ki belőlem annyit, mint a korábbi évadok, úgy érzem, 29 évesen topállapotban vagyok."

Ami a szintén Itáliából hazatérő Keller Ákost illeti:

„Egyelőre várok, de egyértelműen az a tervem, hogy folytassam a külföldi karrieremet. Ez attól függ, hogy kapok-e ajánlatot. Remélem, segíteni fognak a válogatottbeli sikerek” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Keller.

A center szerint egyébként az MKOSZ cserben hagyta a magyarországi játékosokat azzal, hogy nem foglalt egyértelműen állást és a klubokra bízta azt, hogy kivel mi történik. Úgy véli, hogy a szövetségnek útmutatást kellett volna adnia a kluboknak a helyzet kezelésére.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus