Warren a 2. forduló második legjobbja

Az Adria Liga második fordulóját rendezték a hét közben - kedden, szerdán és csütörtökön. A hét sima találkozót hozó kanyarban több jó teljesítmény is akadt, és ott volt a legjobbak között ezúttal a Szolnoki Olaj KK irányítója, Willie Warren is, akit a VAL-értékek alapján a forduló második legjobb játékosának választott a eurobasket.com. Warren a gólpasszoknál is ott volt az élmezőnyben, Simon Balázzsal egyetemben, a lepattanólistán pedig Lóránt Péter foglalta el a dobogó második fokát ebben a körben.

A forduló legértékesebb játékosának a Partizan francia irányítóját, Leo Westermannt választotta a eurobasket.com. Nem véletlen a dolog, hiszen 23 pontjával (5/5 kettes, 4/5 tripla, 1/2 büntető), 7 gólpasszával, 3 lepattanójával, 3 szerzett labdájával és 3 kiharcolt faultjával, 4 eladott labdája ellenére is 31 VAL-t hozott össze összesen, ami a legjobb volt a hétközi játéknapon. Mögötte ért be a második helyre a 17 pontot (6/10 kettes, 1/1 hármas, 2/4 büntető), 7 gólpasszt, 7 pattanót, 6 kiharcolt faultot, 1 szerzett és 2 eladott labdát jegyző Warren, aki összesen 3 VAL-lal maradt le a kitűnő francia játékmestertől.

Warren 7 gólpassza az adott kategóriában a harmadik helyre volt jó - ebben a statisztikában a Cedevita horvát válogatott kiscsatára, Luka Babic előzte meg 10-zel, illetve az Alekszandar Csapint a Radnicskinél eddig kiválóan helyettesítő Marko Marinovics 9-cel. Warrenhez hasonlóan 7-et jegyzett Westermann, ahogy ezt már korábban is írtuk, az ötödik helyen viszont holtversenyben ott van a magyar csapat másik irányítója, Simon Balázs is 6 egységgel, aki a Zadar angol egyesével, Andrew Lawrence-szel egyetemben állt meg hatnál.

Szintén a Szolnok Szkopje elleni diadalához tartozik, hogy Lóránt Péter 7 védő- és 4 támadópattanót szerzett, ezzel a forduló második legtöbb lecsorgóját gyűjtötte be - őt a Radnicski magasembere, Mouphtaou Yarou előzte meg 14-gyel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus