A Zvezda majdnem csodát tett, a Maccabi és a Lietuvos is segített Hangáéknak

Ma este hat találkozóval rajtolt el az Euroliga alapszakasz-csoportkörének hetedik fordulója, ahol a minket, magyarokat érintő legfontosabb kérdés az volt, hogy a Maccabi és a Kubany segít-e azzal Hanga Ádám klubjának, a Top 16-ért hatalmas harcban lévő Laboral Kutxának, hogy legyőzi a spanyol gárda riválisait, amire végül úgy is az igen lett a válasz, hogy a Crvena Zvezda óriási hajrával 18 pontot dolgozott le az izraeliek ellen. Jöjjenek a részletek!

A-csoport:

JSF Nanterre (francia, 3 - 4) - Partizan Belgrade (szerb, 1 - 6) 62 - 61

A franciák nem akármilyen hajrát nyertek meg, ahol végül a 14 pontos Trent Meacham büntetői jelentették a sikert 5,9 másodperccel a lefújás előtt a Nanterre-nek, ezzel pedig óriási lépéshátrányba került a Partizan, Ali Traoréék pedig közel a csodaszerű továbbjutáshoz. A Westermann, Bertans páros nélkül is szépen helyt álló belgrádiaknál a 16-ot szóró Miloszavljevics és a hasonlóan hasznos Bogdanovics, Kinsey páros tartotta csak a lelket a csapatban, de így is látszólag erőn felül teljesített a Partizan.

A Nanterre legjobb dobói: Meacham 14, Daniels, Lighty 11-11

A Partizan legjobb dobói: Miloszavljevics 16, Bog. Bogdanovics, Kinsey 12-12

 

B-csoport:

Brose Baskets Bamberg (német, 2 - 5) - Real Madrid (spanyol, 7 - 0) 69 - 89

A Real nem kegyelmezett Bambergben sem és már biztos, hogy a legjobb két hely valamelyikén megy tovább ebből a hatosból. Rudy Fernandez 13 ponttal, 8 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel jelentkezett. Nikola Mirotic 20-at szórt, Sergio Rodriguez pedig 19 egységgel és 4 assziszttal zárt, ennek fényében talán meglepő is, hogy csak ennyi lett a különbség. Az ex-madridi Novica Velicskovics 6 ponttal és 4 lepattanóval jelzte, hogy ha még régi formáját nem is idézi, de legalább már egészséges, ez viszont sokat nem segített a mély gödörben lévő német bajnok helyzetén ma.

A Bamberg legjobb dobói: Ford, Zirbes 12-12, Gavel 11

A Real legjobb dobói: Mirotic 20, Rodriguez 19, Fernandez 13

 

C-csoport:

Stelmet Zielona Gora (lengyel, 2 - 5) - Unicaja Malaga (spanyol, 3 - 4) 67 - 84

Hiába teremtette meg a lengyel bajnok az utóbbi hetekben annak az esélyét, hogy továbblépjen az első körből, most a Malaga elleni ki-ki meccsen totálisan elvérzett a 21 pontos Zamojski húzta Zielona Gora. Zoran Dragic idei legjobb performanszát hozta, az ő 21 pontos, 7 lepattanós, 3 gólpasszos teljesítménye mellett pedig Nik Caner-Medley (18 pont, 6 lepattanó, 4 labdaszerzés) is produkálta, amit az utóbbi hónapokban mutatottak után elvárnak tőle, ez kombinálva a hazaiak kiegyensúlyozott csapatteljesítményével "emészthetetlen" volt a kiscsapat számára.

A Zielona Gora legjobb dobói: Zamojski 21, V. Dragicsevics 13, Eyenga 12

A Malaga legjobb dobói: Dragic 21, Caner-Medley 18, Hettsheimeir 9

 

Olympiakosz (görög, 7 - 0) - Galatasaray (török, 4 - 3) 72 - 54

A címvédő gyakorlatilag leigázta az általa már idegenben is két vállra fektetett Galatasaray-t, ami akkor is meglepő, ha tudjuk, hogy a törökök a Dudley, Gordon, Jawai, Markoishvili négyesfogat személyében elég komoly hiányzók nélkül álltak ki erre a derbire. Bryant Dunston (18 pont, 5 lepattanó, 3 blokk) uralta a palánk alatti területet, Szpanulisz (12 pont, 4 gólpassz) pedig csak hozta a szokásos szintet, az Olympiakosz így holnap már csoportgyőztes is lehet, ha a Siena elveri a Bayernt, míg a 10 pontos, 7 lepattanós Aldemir és társai még nagyot küzdhetnek a második pozícióért.

Az Olympiakosz legjobb dobói: Dunston 18, Szpanulisz 12, Printezisz 9

A Galatasaray legjobb dobói: Aldemir, Güler 10-10, Arslan 9

 

D-csoport:

Lietuvos Rytas (litván, 1 - 6) - Lokomotiv Kubany (orosz, 6 - 1) 53 - 84

Ez volt ám a kijózanító pofon a Lietuvosnak, mely a Simon, Bikov duó nélküli Kubanytól kapott egy 31 pontos pofont hazai környezetben, azon a meccsen, ahol elméletileg visszaszerezhette volna továbbjutási esélyeit a litván alakulat. Derrick Brown (20 pont, 8 lepattanó), 2 szerzett labda) és Richard Hendrix (14 pont. 6 lepattanó, 5 gólpassz, 4 blokk) továbbra is megállíthatatlan, Mantas Kalnietis (10 pont, 3 gólpassz, 3 szerzett labda) ennek tetejébe kiválóan irányított, míg a baltiaknál csak Seibutis (15 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz). és a 13 egységig jutó Juan Palacios tudtak érvényesülni ezen az estén. A Kubany ezzel már biztos továbbjutó, valamint a csoportelsőségért folytatott harcban is egy arasszal közelebb jutott a célhoz.

A Lietuvos legjobb dobói: Seibutis 15, Palacios 13, Gecevicius, Songaila 6-6

A Kubany legjobb dobói: Brown 20, Hendrix 14, Maric 12

 

Crvena Zvezda (szerb, 2 - 5) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 5 - 2) 76 - 78

A harmadik negyedben már 18-cal is ment a Shawn Jamest nélkülöző, de Szofoklisz Szkorcainitisz által centerben azért elég szépen tartott Maccabi, ám jött a Radenovics, Schilb, Nelson trió és felhozta egálra a belgrádiakat az utolsó pillanatokra. Ám 12 szekundummal a végső dudaszó előtt David Blu bedobta mindkét büntetőjét, majd szépen kivédekezte a hátralévő időt a vendég együttes, így a szerbek nem jutottak vissza a továbbjutást érő helyekre, a Maccabi ugyanakkor karnyújtásnyira a Top 16-os részvétel biztosításától.

A Zvezda legjobb dobói: Nelson, Radenovics 12-12, Shcilb 11

A Maccabi legjobb dobói: Szkorcanitisz 22, D. Smith 11, Pnini 9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus