Bajnokok Ligája: A Tenerife a sorozat első győztese

A Final Four házigazdája, az Iberostar Tenerife nyerte a Bajnokok Ligája első kiírását - a döntőben a Banvitot múlták felül, a harmadik helyezett az olasz Venezia lett.

A bronzmeccsen a Venezia az első három negyed folyamán szinte folyamatosan növelte előnyét a Monacóval szemben, 30 perc játék után 18 ponttal vezettek, és végül nagyobb nehézségek nélkül nyertek (91-77). A győztesnél Zack Wright (11 pont, 8 gólpassz, 4-4 pattanó és szerzett labda), Brandon Davies (17 pont, 7 pattanó) duó vitte a prímet, de többen is nagyon hasznos teljesítményt nyújtottak mellettük - kettejük szintjét a franciáknál senki nem érte el.

A fináléban a házigazda Tenerife is lényegében végig előnyben kosarazott a Banvittal szemben, ők azonban a meccs egyetlen pontján sem tudtak komoly fórt kiépíteni - ettől függetlenül a törököknek végig futniuk kellett az eredmény után. Két perccel a vége előtt, 58-57-nél volt minimális is a távolság a két együttes között, de az MVP-nek választott Marius Grigonis (18 pont) vezette spanyolok Davin White (14 pont, 5 gólpassz) két büntetőjével és triplájával eldöntötték az összecsapást, így ők nyerték az ebben az idényben életre hívott Bajnokok Ligája sorozat első kiírását. A túloldalon a Jordan Theodore (17 pont, 9 pattanó), Gediminas Orelik (13 pont, 13 pattanó), Damian Kulig (13 pont) nem sok segítsége kapott a többiektől.


Bronzmeccs

Umana Reyer Venezia - AS Monaco  91-77

Döntő

Iberostar Tenerife - Banvit BK  63-59

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus