BL: a Bologna és a Tenerife jutottak a vasárnapi döntőbe

Az antwerpeni Final Four elődöntőiben a házigazdákat a spanyolok, a Bamberget pedig az olaszok kiváló védekezése állította meg.

Final Four, elődöntők

Segafredo Virtus Bologna (olasz) – Brose Bamberg (német) 67-50

A Bajnokok Ligája antwerpeni Final Fourjának első elődöntőjében a Bologna és a Bamberg néztek farkasszemet egymással, amiből a vártnál sokkal simább mérkőzés kerekedett. Az olaszok ugyanis a feldobás pillanatától kezdve végig vezettek, az első negyedet 22-11-re nyerték, ami után Tyrese Rice (21/15 pont) szinte csak egymaga próbálta meg meccsben tartani a Bamberget. Tette mindezt ideig-óráig, hiszen a túloldalon Kevin Puntertől (21/12 pont, 8 lepattanó) is jött az extra, csapatszinten pedig ég és föld volt a különbség a felek között. A remekül védekező olaszok már 20 ponttal vezettek a második félidő elején (48-28) és kényelmesen húzták be a mérkőzést.

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Iberostar Tenerife (spanyol) – Telenet Giants Antwerp (belga) 70-54

A 2017-es győztes Tenerifének jutott a „hálás” feladat, hogy a nagy szezont futó házigazda Antwerpennel mérkőzzön meg az újabb fináléba jutásért. A remek hangulatban játszott találkozót kiválóan, 22-12-vel kezdték a hazaiak, ezt követően azonban gyökeresen megváltozott a játék képe. A spanyolok már nem adták el sorra a labdákat, mindemellett alaposan összekapták védekezésüket, és egy 16-2-es rohammal, a második negyedben mindössze 6 pontot kapva fordítottak a nagyszünetre (31-26). Térfélcsere után sem változott a helyzet, a Nicola Brussino (17/12 pont, 4 lepattanó) által vezetett Tenerife egy újabb 10-2-es rohammal kezdett és végül a Bolognához hasonlóan nagy magabiztossággal jutott be a vasárnapi döntőbe.

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus