BL: A Virtus Bologna hódította el a trófeát

Az olaszok a Tenerifét is levédekezték, Kevin Punter újabb csapatot vezetett végső győzelemre. A házigazda Antwerpen lett a bronzérmes.

Final Four, bronzmeccs

Brose Bamberg (német) – Telenet Giants Antwerp (belga) 58-72

A csalódott csapatok, a pénteki elődöntők veszteseinek összecsapásán a hazai pályán játszó Antwerpen tudott extra motivációt meríteni és megszerezni a bronzérmet. A kiváló szezont futó, több náluk erősebb csapatot is maguk mögé utasító belgák számára szép befejezés volt ez és elégedetten tekinthetnek majd vissza erre a BL-szereplésre. A meccset egyébként a Bamberg kezdte jobban (15-6), az első negyed végére viszont már faragott hátrányán az Antwerpen (18-15). A nagy fordulat azonban a második játékrészben következett, mikor a házigazdák mindössze 8 pontot kaptak és egy 15-2-es futással a nagyszünetre megfordították a meccset (26-37). Térfélcsere után sem történt változás, a különbség csak még nagyobb lett, így Jae’Sean Tate (16/6 pont, 7 lepattanó) és társai örülhettek.

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Final Four, döntő

Segafredo Virtus Bologna (olasz) – Iberostar Tenerife (spanyol) 73-61

Azt követően, hogy az elődöntőben mindössze 50 ponton tartotta a Bologna a Bamberget, az olaszok a Tenerifének is csak 61 pontot engedélyeztek a fináléban és teljesen megérdemelten hódították el a trófeát. Az MVP az a Kevin Punter (26/15 pont, 7 lepattanó, 5/5 tripla) lett, aki pénteken is remekelt és tavaly még az AEK Athént vezette BL-győzelemre. A Virtus győzelméhez nem férhetett kétség, Szasa Djordjevics csapata már a 13-2-es kezdésével jelezte, hogy mire számíthatnak a spanyolok ezen az estén. Punter és Amath M’Baye (16/6 pont, 2 blokk) 9-9 pontjával 20-8-ra nyerte meg az első negyedet a Bologna, majd a különbség csak még tovább nőtt, miután a Tenerife az első 14 triplakísérletét elrontotta. Az olaszok magabiztosan tartották kézben a találkozót, és bár Tim Abromaitisék (18/3 pont, 8 lepattanó) még visszajöttek 6 pontra az utolsó percben (65-59), ez már késő volt a nagy fordulathoz.

Kevin Punter ezért lett MVP:

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus