BL, Negyeddöntő, 1. kör: Előnyben a Ludwigsburg

Kedden és szerdán lejátszották a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek odavágóit - az Olaj egykori csoportellenfelei közül a Ludwigsburg idegenben is győzött, míg a Sassari látótávolságon belül maradt a Monacóhoz képest. Az ASVEL és a Tenerife egy döntetlennel kezdtek, de egyik párharc sem dőlt még el - lássuk, mi történt ezen a héten a BL-ben.

Az első negyeddöntőben a Ludwigsburg nagyon jól kezdett a Banvit otthonában, már a szoros első negyedben is szinte végig vezettek, utána pedig 10 pont körüli, sőt, inkább a fölötti előnyt építettek ki maguknak. A záró felvonás első felében, 70-80 után volt egy rövidzárlatuk, ott visszajött egy pontra a Banvit, de az utolsó 5 percet is lehozták a németek, Johannes Thiemann (17 pont, 7 pattanó, 19 VAL) még a legvégén dobott egy duplát, így 5 pontos előnyt szereztek maguknak a visszavágóra (87-92). A törökök a Gasper Vidmar (20 pont, 18 VAL), Jeremy Chappell (14 pont, 5 pattanó, 3 gólpassz, 17 VAL), Jordan Theodore (18 pont, 7 gólpassz, 16 VAL) trióra támaszkodhattak leginkább, míg a győztesnél a Kelvin Martin (19 pont, 22 VAL), Drew Crawford (18 pont, 7 pattanó, 19 VAL), Clifford Hammonds (13 pont, 6 gólpassz, 17 VAL) hármas volt "okolható" a már említett Thiemann mellett a sikerért.

Az ASVEL és a Tenerife összecsapásán a vendégek kezdtek jobban, de az első negyed után egyre inkább kezdte átvenni az irányítást a francia együttes. A harmadik felvonás végén ragadták magukhoz igazán a kezdeményezést és a vezetést, és szinte a teljes negyedik negyedben náluk volt az előny, kivéve a végét - az utolsó másodpercekben Nikola Dragovics (11 pont, 8 pattanó, 24 VAL) triplájával kellett egyenlíteniük, hogy legalább ennyire kihozzák a találkozót (62-62), így is jobb helyzetben vannak azonban a spanyolok. A hazaiaknál Dragovics mellett Darryl Watkins volt még igazán hasznos (9 pont, 8 pattanó, 15 VAL), míg a vendégek szekerét leginkább a Marius Grigonis (16 pont, 13 VAL), Aaron Doornekamp (12 pont, 7 pattanó, 16 VAL) duó húzta.

A Banvit mellett még egy török klub van versenyben, az előző körben a Besiktast kiejtő Pinar Karsiyaka, amely nagyon bekezdett a Venezia ellen - a második negyed közepén 15 ponttal is vezettek. Innen azonban az olaszok szép lassan elkezdték faragni a hátrányukat, a záró 10 percben pedig már pár ponton belülre tudtak kerülni - nagyot melóztak, és végül mindössze 3 ponttal kaptak ki (74-71), ami jó kiindulóhelyzet számukra az olaszországi visszavágóra. A győztesnél Mateusz Ponitka nagyszerű teljesítményt nyújtott (25 pont, 8 pattanó, 28 VAL), míg a vendégeknél a MarQuez Haynes (19 pont, 16 VAL), Melvin Ejim (16 pont, 7 pattanó, 18 VAL), Hrvoje Peric (16 pont, 15 VAL) vitte a prímet.

Az utolsó negyeddöntőben a francia listavezető Monaco fogadta a Szolnokon a szezon korábbi részében elbukó, azóta azért sokat fejlődő Sassarit. A hazaiak már az első negyed nagy részében is nagyobb előnyt harcoltak ki maguknak, mint a 10 perc után meglévő 1 pont, a következő két felvonást viszont összesen 19 ponttal nyerték, így egy kerek 20-assal álltak jobban az utolsó negyed előtt. A záró játékrészben megrázta magát a Sassari, 22-13-ra nyerték ezt a felvonást az olaszok az utolsó négy percben egyetlen pontot sem szerző házigazda ellen, így végül csak 11 ponttal nyert a nagyhercegség csapata (73-62). A galloknál a pályára lépők többsége hasznos volt, hozzátette a magáét, közülük Brandon Davies emelkedett ki (16 pont, 17 VAL), míg a túloldalon Rok Stipcevic próbálta leginkább menteni a menthető (17 pont, 5 gólpassz, 17 VAL) - a horvátnak az utolsó 10 percben volt 12 pontja, közte 3 triplája.


Eredmények a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzéseiről

Banvit BK - MHP Riesen Ludwigsburg  87-92
ASVEL Lyon-Villeurbanne - Iberostar Tenerife  62-62
Pinar Karsiyaka - Umana Reyer Venezia  74-71
AS Monaco - Banco di Sargedna Sassari  73-62

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus