BL: Perry ismét remekelt, de csapata kikapott

A Nyizsnyij Novgorod jelentős hátrányt szedett össze odahaza a negyeddöntő első meccsén. A többi párharc viszont még teljesen nyílt a visszavágók előtt.

Negyeddöntő, 1. mérkőzések

Nyizsnyij Novgorod (orosz) – Telenet Giants Antwerp (belga) 68-83

Hiába volt ismét a Nyizsnyij Novgorod legjobbja Kendrick Perry (17/6 pont, 8 gólpassz, 4 lepattanó), az orosz csapat nem tudta jól kezdeni az Antwerpen elleni párharcát, a belgák megérdemelten szereztek nagy előnyt idegenben a visszavágóra. A vendégek az elejétől irányították a mérkőzést, és bár ennek ellenére a második félidőnek még döntetlenről vágtak neki a felek, a Nyizsnyij felzárkózása tiszavirág életűnek bizonyult. A Paris Lee (24/15 pont, 3 labdaszerzés, 6/5 tripla) vezette Antwerpen 16-2-vel kezdett ugyanis a nagyszünet után és a lefújásig őrizte az ekkor megszerzett jelentős fórját, nagy lépést téve a májusi Final Four felé.

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem (izraeli) – Iberostar Tenerife (spanyol) 75-73 

Változatos meccset játszott egymással a csoportkörben roppant stabilan teljesítő két csapat, a Hapoel Jeruzsálem és a Tenerife, mely igazságos döntetlen közeli eredménnyel zárult. Az első félidő az izraelieké volt, akik 10 ponttal (39-29) is vezettek már ekkor, fordulás után viszont az ibériaiak percei következtek, akik 17 megválaszolatlan ponttal kezdtek és 45-53 arányban húztak el a térfélcsere után. A hajrában aztán kiegyenlítetté vált a csata, végül J’Covan Brown (20/9 pont) büntetőivel a Hapoel szerzett minimálisnak tűnő előnyt a második meccs előtt. Brown mellett James Feldeine (18/6 pont, 4 lepattanó) volt a jeruzsálemiek másik legeredményesebbje, a Tenerifében pedig Colton Iverson (20 pont, 12 lepattanó) és Tim Abromaitis (16/6 pont, 8 lepattanó, 3 labdaszerzés) emelkedtek ki.

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Brose Bamberg (német) – AEK Athén (görög) 71-67

Pocsék kezdése (11-2) után szépen összeszedte magát az AEK Athén Bambergben, így az alapszakaszban szintén remeklő görögök abszolút ledolgozható hátrányban vannak a visszavágó előtt. A második félidőben az AEK többször is vezetett, de a záró felvonás újra Cliff Alexanderé (19 pont, 7 lepattanó) és a Bambergé volt, nem volt kérdés, hogy ők nyerik a meccset, ehhez képest ez a 4 pontos különbség egyértelműen kedvező a görögök számára.

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Nanterre 92 (francia) – Segafredo Virtus Bologna (olasz) 83-75

A hazai pályán kezdő csapatok közül a Nanterre érte el a legjobb eredményt a Bologna ellen, ez a 8 pontos győzelem pedig szinte a maximum volt a gallok számára, amit ebből a meccsből kihozhattak, hiszen ennél nagyobb különbséggel csak másodpercekig vezettek szinte. Jeremy Senglin (16/3 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) és társai ettől függetlenül szinte végig előnyben játszottak a találkozón és megérdemelt sikert arattak. Itt is érdekes visszavágóra van kilátás.

A mérkőzés legszebb jelenetei:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus