BL: Stoudemire-ék bombaformában hasítanak

Két fordulóval a csoportkör vége előtt a Bamberg is csatlakozott a továbbjutók szűk táborához, Perryék viszont már korántsem állnak olyan jól.

Alapszakasz, 12. forduló

A-csoport

Le Mans (francia, 5-7) – Nyizsnyij Novgorod (orosz, 5-7) 89-74

Banvit (török, 8-4) – Sidigas Avellino (olasz, 7-5) 96-88

MHP Riesen Ludwigsburg (német, 3-9) – Ventspils (lett, 5-7) 81-99

UCAM Murcia (spanyol, 11-1) – Anwil (lengyel, 4-8) 78-70

A félidőben még csak egypontos hátrányban lévő Nyizsnyij Novgorod nagyon elrontotta a Le Mans elleni második félidőt, így 15 pontos vereségbe futottak bele az oroszok, ami azon túl, hogy beérték őket a gallok azért is fájó nekik, mert otthon 14 egységgel nyertek, és ez az egy pont akár a kiesésüket is jelentheti majd két hét múlva. Kendrick Perrynek egyébként ezúttal nem ment a játék, 6 pontját és 6 gólpasszát mindössze 10/2-es mezőnymutatóval hozta össze. Társai közül Vladimir Dragicsevics (22 pont, 6 lepattanó) és Jevgenyij Baburin (22/18 pont, 8/6 tripla) remekeltek ugyan, de a túloldalon Cameron Clarkék (24/3 pont, 9 lepattanó) még jobbak voltak.

Ha ez nem lett volna elég az oroszoknak, a Ventspils Rihards Lomazs (21/12 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz) vezetésével nagyot hajrázva, a meccset egy 17-4-es rohammal zárva nyert Ludwigsburgan és szintén utolérte őket. Ennél rosszabbul csak akkor alakulhatott volna a játéknap Perryék számára, ha még az Anwil is nyert volna Murciában. Ez azonban nem történt meg, a spanyolok a 27-9-re megnyert második negyedükkel nagy előnyt szereztek, amit a meccs végéig beosztottak, így matematikailag is megnyerték az A-csoportot. A második helyre hajtó Banvit és Avellino csatáját Jordan Morgan (24 pont, 7 lepattanó) és Gary Neal (18/9 pont) főszereplésével a nagyon jól játszó törökök nyerték, akik egymás elleniben is jobbak lettek így az olaszoknál és igen jó eséllyel ők végeznek majd a Murcia mögött.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport állása:

 

B-csoport

Umana Reyer Venezia (olasz, 8-4) – Telekom Baskets Bonn (német, 5-7) 69-73

PAOK (görög, 7-5) – Opava (cseh, 1-11) 93-43

Fribourg Olympic (svájci, 3-9) – Nanterre 92 (francia, 7-5) 81-92

UNET Holon (izraeli, 7-5) – Iberostar Tenerife (spanyol, 10-2) 77-88

A B-csoportban amennyire lehet összesűrűsödött az élmezőny, hiszen a csoport rangadóján a listavezető és egyedüliként biztos továbbjutó Tenerife Izraelbe látogatott, és Nicolas Brussino (20/12 pont, 5 lepattanó) vezérletével nyert a Holon vendégeként. A Velence nagyon sokáig vezetett a Bonn ellen, de a németek remek hajrájukkal ki tudták énekelni a sajtot a taljánok szájából, így ennek a meglepő győzelemnek köszönhetően még ők sem szálltak el, a tavalyelőtti olasz bajnok pedig még messze nem nyugodhat meg. A szintén a továbbjutásra pályázó PAOK és Nanterre számára kötelező volt a győzelem az Opava és a Fribourg ellen, és egyikük sem hibázott. A görögökkel nem voltak egy súlycsoportban a vendégeik, de a Nanterre sikerét sem fenyegette komoly veszély, Hugo Invernizzi (19/12 pont) és Dominic Waters (18/9 pont, 8 gólpassz) főszereplésével hozták a meccset a kintről remekül dobó (28/16, 57%) gallok. Ezen eredmények tükrében tehát a 2-5. helyek között még minden elképzelhető, kíváncsian várjuk, hogy ki húzza majd a rövidebbet ebben a csoportban.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport állása:

 

C-csoport

CEZ Nymburk (cseh, 3-9) – Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem (izraeli, 10-2) 80-111

Brose Bamberg (német, 8-4) – Telenet Giants Antwerp (belga, 6-6) 82-78

JDA Dijon (francia, 4-8) – Lietkabelis (litván, 4-8) 99-91

Montakit Fuenlabrada (spanyol, 3-9) – AEK Athén (görög, 10-2) 82-90

A C-csoport élén álló Hapoel-AEK duó számára nem okozott gondot az újabb győzelmek begyűjtése idegenben sem. A jeruzsálemiek a Nymburk otthonában demonstráltak erőt, Amare Stoudemire (19 pont, 7 lepattanó) csapata gálát varázsolt a prágai fellépéséből, de a 12-0-lal kezdő, és közben már közel 30-cal is vezető görögök sikere sem volt kérdés, ahol Vince Hunter (24 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk) ismét parádézott. A csoport két legjobb csapatához aztán a Bamberg is csatlakozott továbbjutóként, miután a németek egy igazán szoros meccsen, a remeklő Tyrese Rice (24/9 pont, 6 gólpassz, 5 lepattanó) kosarával biztosították az Antwerpen elleni sikerüket az utolsó másodpercekben. A belgák azonban így is remek helyzetben vannak még a negyedik helyen, hiszen az őket üldöző Lietkabelis kikapott a David Holston (31/21 pont, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) extrája által repített Dijontól.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport állása:

 

D-csoport

Promitheasz Patrasz (görög, 8-4) – SIG Strasbourg (francia, 6-6) 77-64

Filou Oostende (belga, 7-5) – medi Bayreuth (német, 4-8) 82-62

Neptunas Klaipeda (litván, 6-6) – Petrol Olimpija (szlovén, 1-11) 82-74

Segafredo Virtus Bologna (olasz, 9-3) – Besiktas Sompo Japan (török, 7-5) 70-71

A D-csoport élén álló Bologna a megtáltosodott Besiktast fogadta és ki is kapott tőle, miután a fantasztikusan kezdő törökök már 46-24-re vezettek a nagyszünetben. A Bologna aztán óriásit küzdve felállt a padlóról, és a végén még támadott is a győzelemért, ám Kevin Punter (17/6 pont, 6 lepattanó) triplája kimaradt, így a Jason Rich (18 pont, 6 lepattanó) által vezetett törökök örülhettek. Szintén nagyon fontos meccset játszott egymással a Promitheasz és a Strasbourg, amit a második félidőben már végig vezetve, megérdemelten nyertek meg a patrasziak, akiket így nemhogy nem értek utol a franciák, hanem kétmeccses előnybe kerültek velük szemben és igencsak kényelmes helyzetből várhatják a folytatást. A sorozatot 1-5-tel kezdő, utána viszont szárnyra kapó és zsinórban immár hatodik győzelmét arató Oostende T.J. Williams (21 pont) vezetésével a Bayreuthot is legyőzte, így a belgák szintén szép reményekkel várhatják a folytatást. Arról, hogy még kaotikusabb legyen a helyzet ebben a nyolcasban a Neptunas gondoskodott a Ljubljana papírforma szerinti legyőzésével, így ebben a csoportban még nagyon sok minden elképzelhető a hátralévő két fordulóban.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus