Eurocup: Idegenben csinálta meg a fordítást a Malaga

A négy negyeddöntős párharc közül kettőben volt szükség mindent eldöntő harmadik meccsre, ezeken a pályahátrányból induló Malaga idegenbeli bravúrral ejtette ki a Bayern Münchent, a Valencia viszont nem adta hazai pályáját és magabiztosan verte a Himki Moszkvát, így ez a két csapat csatlakozott az elődöntőkben a Lokóhoz és a Hapoelhez.

Negyeddöntő, 3. mérkőzések

FC Bayern München (német) – Unicaja Malaga (spanyol) 69-74

Egyedüli pályahátrányból – és 0-1-ről – induló csapatként a Malaga véghezvitte azt a bravúrt, hogy kiejtette a második találkozó előtt még tízmeccses győzelmi szériában lévő Bayern Münchent. A Malagában Nemanja Nedovics (21/9 pont, 4 gólpassz) és Dejan Musli (16 pont, 4 lepattanó) is extra napot fogott ki, ez pedig elég volt ezen a kevés pontot hozó összecsapáson. Az andalúzok egyébként végig kézben tartották a mérkőzést, rendre visszaverték a bajorok felzárkózási kísérleteit, és ez a végén sem volt máshogy, így teljesen megérdemelten jutottak az elődöntőbe. Nedovics és Musli jó játéka mellett kulcsfontosságú volt a vendégek győzelmében, hogy közel egálra tudták hozni a lepattanócsatát (38-34) a lecsorgókat a mezőnyben legjobban gyűjtő csapat ellen, és hogy az ellenfél két legjobb dobóját, Devin Bookert és Nick Johnsont együttesen mindössze 4 ponton tudták tartani 10/2-es mezőnyözéssel. A Bayern legeredményesebbje így Reggie Redding (15/6 pont) lett végül. A Malaga a Lokóval találkozik majd az elődöntőben, a pályaelőnyt az oroszok élvezhetik.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Malaga javára.

 

Valencia Basket (spanyol) – Himki Moszkva (orosz) 92-76

A két nagyágyú, a Valencia és a Himki Moszkva párharcában nem történt változás, a harmadik meccset is a hazai csapat uralta és jutott tovább. Az első félidő még szoros küzdelmet hozott (39-34), a második elején viszont csinált egy 12-0-s rohamot a Valencia, ami után már végig kétszámjegyű maradt a különbség a felek között. A Himkiben hiába játszott így újfent kiválóan Alexej Shved (21/9 pont, 4 gólpassz) és E.J. Rowland (14 pont, 4 gólpassz, 4 lepattanó), a spanyolok kiváló csapatmunkával meccselni tudták ezt. A dupla-duplázó Bojan Dubljevics (16/6 pont, 11 lepattanó, 3 labdaszerzés) emelkedett ki a Valenciából, de mellette még öten is eljutottak 10 pont fölé, például a legeredményesebb Sam Van Rossom (17/9 pont) és a legsokoldalúbb Luke Sikma (12 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) is. A hispánokra a jelenlegi talán legnehezebb feladat, a bombaformában lévő Hapoel Jeruzsálem vár majd az elődöntőben, ám a hazai pálya előnye a Valencia mellett lesz majd.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Valencia javára.

 

A forduló MVP-je:
Bojan Dubljevics (16/6 pont, 11 lepattanó, 2 gólpassz, 3 labdaszerzés, 26 index pont – Valencia)

 

Korábban véget ért párharcok:
Lokomotiv Kubany – Zenit Szentpétervár 2-0
Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem – Herbalife Gran Canaria 2-0

 

A negyeddöntők végeredményei:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus