Eurocup: Négypontos előnyben a Strasbourg

Az idei sorozat döntőjének első meccsén a gallok kerültek szűk előnybe a Galatával szemben a teljesen nyílt isztambuli visszavágó előtt.

Döntő, 1. mérkőzés

Strasbourg IG (francia) – Galatasaray Odeabank (török) 66-62

Négypontos előnyt szerzett a Strasbourg a Eurocup döntőjének első meccsén a Galatasaray ellen, így a szerdai visszavágó előtt még teljesen nyílt a csata, hogy melyik csapat emelheti majd a magasba a trófeát Isztambulban. A meccs végig nagyon szoros volt, három és fél negyeden át inkább a Galata volt minimális előnyben, a végén azonban nekik kellett hajrázniuk, hogy csak 4 pont legyen a csapatok közti differencia.

Az első negyed elképesztően kevés pontot, ám annál keményebb, fizikálisabb küzdelmet hozott, 7-8-as állást mutatott az eredményjelző tízpercnyi játék után. A folytatásban aztán elkapták a fonalat a csapatok, illetve elsősorban a Galata, 26-34-nél és 33-41-nél alakult ki a meccsen a legnagyobb arányú vendégvezetés. A záró játékrészre a nagyot játszó Louis Campbell (16/9 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) mellé öt perc alatt szerzett 8 pontjával Matt Howard (11 pont, 3 lepattanó) is megérkezett a meccsbe, így előbb fordított, majd egy 8-1-es rohammal 66-58-ra elhúzott a Strasbourg. Az utolsó percben ezt a különbséget sikerült megfelezniük a törököknek, így végül mindkét fél számára elfogadható végeredmény született.

A gallok közül a már említett Campell és Howard, a Galatából pedig az egyenes kieséses szakaszban végig kiváló Vladimir Micov (17 pont, 5 lepattanó), illetve Blake Schilb (12/6 pont, 8 lepattanó) és a védekezésben ismét extra domináns Stephane Lasme (7 pont, 8 lepattanó, 3 blokk, 2 labdaszerzés) voltak a legjobbak. A vendégek erőcsatára, Chuck Davis (11 pont, 2 labdaszerzés) ezen a találkozón a Eurocup történetének második legtöbb pontot szerző játékosa lett (1141 pont), már csak a kiváló Mire Chatman előzi meg őt 46 ponttal.

 

A forduló MVP-je:
Louis Campbell (16/9 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz, 2 labdaszerzés, 26 index pont – Strasbourg)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus