Euroliga: A CSZKA is ott lesz Vitoriában

Csak Hangáék párharcában lesz ötödik meccs, hiszen az ismét fantasztikus De Colo vezetésével fordított és Final Fourba jutott a CSZKA Moszkva a Baskonia ellen.

Negyeddöntő, 4. mérkőzések

FC Barcelona Lassa (spanyol, 5.) – Anadolu Efes (török, 4.) 82-72

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

A Barcelona legjobb dobói: Kuric 19/6, Tomic 13, Singleton 12/6, Seraphin 12
Az Efes legjobb dobói: Larkin 20/6, Simon 17/9, Moerman 11/9, Beaubois 10/6

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-2

Kuric előlépett a Barca egyenlítéséért:

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

KIROLBET Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 7.) – CSZKA Moszkva (orosz, 2.) 83-92

Bár voltak nehézségei a nagyot harcoló Baskonia ellen, de végül Nando De Colo (27/9 pont, 4 gólpassz, 4 lepattanó, 4 labdaszerzés) klasszisával a főszerepben másodszer is nyerni tudott Vitoriában a CSZKA Moszkva. Az oroszok így három hét múlva a Real Madrid elleni elődöntőben újra pályára léphetnek majd a Final Four otthonául szolgáló Fernando Buesa Arenában, ahová elképesztő módon immár 16-odszor jutottak be az elmúlt 17 évben. A Baskonia viszont egy álommal szegényebb lett, Huertaséknak azt követően, hogy a második meccsen elvették a pályaelőnyt a CSZKA-tól, meg kellett hajolniuk az erősebb riválisuk előtt és csak nézőként lehetnek ott a hazai rendezésű négyesdöntőben.

Ami ezt a találkozót illeti, a Baskonia játékosai valóban átérezték a meccs fontosságát és nagyon jó szellemben vették fel a kesztyűt a CSZKA-val. Az első negyed abszolút kiegyenlítetten zajlott (22-20), ezt követően viszont az elsősorban magasembereire, főként az ismét rendkívül hatékony Vincent Poirierre (21 pont, 5 lepattanó, 8/7 mezőnyből) illetve Patricio Garino (16/15 pont, 3 lepattanó, 5/5 tripla) tripláira támaszkodó baszkok megléptek és a harmadik negyed végéhez közeledve is még 68-58-ra vezettek. Benne volt a mindent eldöntő ötödik meccs lehetősége a levegőben, ám a megállíthatatlan De Colo vezérletével, kiválóan védekezve egy 15-0-s rohammal fordítottak és megnyerték nemcsak a meccset, hanem a párharcot is.

A Baskonia legjobb dobói: Poirier 21, Garino 16/15, Voigtmann 12/6, Shengelia 11
A CSZKA Moszkva legjobb dobói: De Colo 27/9, Higgins 19/3, Kurbanov 15/9

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-1 a CSZKA Moszkva javára

De Colo ismét megvillantotta klasszisát:

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

A rájátszás alakulása:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus