Euroliga: A Real elleni nagy rangadó vár ma Hangáékra

A szezon során harmadszor is legyőzné Hanga Ádám és a Baskonia a Real Madridot, az előjelek azonban most inkább Llulléknak kedveznek. A bombaformában lévő Zvezda sorozatban nyolcadik győzelmére készül a rájátszásba vágyó Efes ellen, a Pana pedig a Galata otthonában igyekszik javítani pocsék idegenbeli szereplésén.

Alapszakasz, 21. forduló

Galatasaray Odeabank (török, 6-14) – Panathinaikosz Superfoods (görög, 11-9) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Eddig nem sok sikerrel jár Isztambulban a Panathinaikosz az idei szezon során, hiszen az Efestől kétszeri hosszabbításban, a Fenerbahcétól pedig végtelenül simán kaptak ki a görögök. Most a ligautolsó ellen javíthatnak Calathesék, de ezért biztosan alaposan meg kell majd izzadniuk, különösen ha a két gárda pillanatnyi formájából indulunk ki. A Pana ugyanis az utolsó hat meccséből négyet elveszített, ezek mindegyikét idegenben, kevesebb mint 70 dobott pontot átlagolva ezen találkozókon. A Galatasaray ezzel szemben otthon mindig mindenkire veszélyes, és mostanában megy is nekik saját közönségük előtt, hiszen a Zalgiris ellen 87, a Maccabi ellen pedig 102 pontot szerezve nyertek magabiztosan.

Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 12-8) – Real Madrid (spanyol, 15-5) (20.30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Hatalmas meccsre van kilátás Hanga Ádámék és az élre törő Real Madrid között, hiszen a királyi gárda ha most kihasználja a CSZKA tegnapi vereségét, úgy a szezon során először fog egyedüli csapatként az első helyen állni. Ehhez azonban a Baskoniának is lesz egy-két szava, a baszkok eddig ráadásul a szezon során már kétszer is legyőzték a regnáló spanyol bajnokot, és most egy újabb sikerre készülnek ellenük. A Real ebben a szezonban mindössze egyszer kapott ki hazai pályán, ezt a vereséget pedig éppen Hangáéktól szenvedték el egy emlékezetes meccs során, amiért most nyilván kettőzött erővel készül visszavágni a madridi sztárcsapat. Talán hajszálnyival őket is nevezhetjük meg a mérkőzés esélyeseinek, és nemcsak a tabellán elfoglalt helyezés, hanem a jelenlegi forma alapján is, hiszen a Laso-legénység a legutóbbi hat Euroliga-meccsén nem talált legyőzőre. A Baskonia ezzel szemben a pazar szezonkezdete után megtorpant egy kicsit, három kilátástalan vereséget is elszenvedtek, mígnem a Barcelonát nem várt nagy fölénnyel ütötték ki (79-93) egy hete a katalán fővárosban (amiért a Barca a hétvégén a bajnokságban egyből vissza is vágott nekik). Azon a meccsen biztató lehetett a baszkok számára, hogy a nagyon jó formában lévő Hanga mellett Shane Larkin is nagyszerűen játszott, és az utóbbi időben kissé visszaesett irányító újabb jó produkciójára igen nagy szükségük lesz ma is a vitoriaiaknak. A Larkin-Llull párharc egyébként is élményszámba megy majd, hiszen a liga top öt irányítójából kettő néz most farkasszemet egymással.

Crvena Zvezda mts (szerb, 12-8) – Anadolu Efes (török, 9-11) (20.45)

A Real Madridnál jelenleg csak egyetlen csapat, a Crvena Zvedza van jobb szériában, hiszen a szerbek már klubrekordot jelentő hetes győzelmi szériában vannak. Ennek a csodálatos menetelésnek az elismeréseként a csapat centere, Ognjen Kuzmics meg is kapta a január hónap MVP-je címet, ami sokkal inkább a csapat elismerése, mintsem egyéni díj ez esetben. A Zvezda ugyanis nagybetűs csapatmunkát végez mind támadásban, mind pedig védekezésben, utóbbi alátámasztására nagyszerű statisztikai adat, hogy ebben a győzelmi szériában átlagosan mindössze 67.2 pontot engedélyeznek a szerbek ellenfeleiknek. Ezúttal a sokkal inkább a támadásáról, mintsem a védekezéséről híres Efes érkezik Belgrádba, akik a szezon talán legnagyobb kihívásával néznek szembe. Mindezek mellett mindkét csapat számára kiemelten nagy a tét, hiszen a Zvezda számára még a legjobb négy közé jutás sem elérhetetlen, az Efes pedig most ismét megpróbálhatja kihasználni a Darüssafaka botlását és beérheti honfitársait a nyolcadik helyen.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
UNICS Kazany – Olympiakosz 75-90
Fenerbahce – CSZKA Moszkva 77-71
Zalgiris Kaunas – FC Barcelona Lassa 89-85
Brose Baskets Bamberg – Maccabi FOX Tel-Aviv 90-75
EA7 Emporio Armani Milano – Darüssafaka Dogus 89-87

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus