Euroliga: A Real elvette a Maccabi veretlenségét

Csütörtök este négy összecsapással kezdődött meg az Euroliga Top 16-os csoportkörének ötödik fordulója, ahol a nap rangadóját a Real Madrid és a Maccabi Tel-Avivi vívta, de a Sergio Llull hősies játékával eldőlő csata mellett az Olimpia Milano - Fenerbahce Ülker csata is csemegének bizonyult, pláne mivel a nagyon erős kerettel rendelkező törökök megint ki tudtak kapni. A Bayern és az Unicaja ezúttal nem tudott felnőni a feladathoz otthon a Moszkva ellen, illetve idegenben, Píreuszban, az Olympiakosz és a CSZKA viszont úgy fest, megint teljes gőzzel robog a rájátszás felé. Jöjjenek a részletek!

E-csoport:

Olympiakosz (görög, 3-2) - Unicaja Malaga (spanyol, 2-3) 73 - 55

A középső két negyedben elhúzott és érdemben meg is nyerte ezt a derbit a 16 pontos, 6 lepattanós Jorgosz Printezisz húzta címvédő, melynek minden játékosa pályára lépett ezen az estén - beleértve a visszatérőket, illetve nemrég felépülőket, azaz Petwayt és Simmonst - ráadásul mindegyikük szerzett legalább két pontot és játszott minimum hét percet. Érdekesség, hogy Vaszilisz Szapnulisztól belefért ma a 2 pont, 3 gólpassz, -8-as indexmutatós sor is, ami azért nem mindennapi különlegesség negatív értelemben a tavalyi MVP-től.

A spanyoloknál Nik Caner-Medley (11 pont, 8 lepattanó) és az élete formájában pattogtató Vladimir Stimac (8 pont, 14 lepattanó, 2 blokk) mellé más nem tudott felnőni és eléggé érződött a sérült Earl Calloway hiánya egyes poszton, nem igazán volt, aki összefogja a spanyolokat ezen a találkozón.

Az Olympiakosz legjobb dobói: Caner-Medley 11, Urtasun 8/8, Kuzminskas, Stimac 8-8
A Malaga legjobb dobói: Printezisz 16/6, Dunston 12, Perperoglu 11/9

 

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 3-2) - Fenerbahce Ülker (török, 1-4) 90 - 85

Bár még semmi sincsen veszve a Fener számára itt a Top 16-ban, pláne mivel nem könnyű sorsolással kezdett a török sztárgárda, ám nagyon mélyre kerültek most Zseljko Obradovics fiai, akik egyrészt messze sem képesek azt hozni, amit az alapszakaszban, másodsorban pedig elvesztették két centerüket, Luka Zoricot és Gasper Vidmart is ezen az estén sérülés miatt.

Daniel Hackett (17 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz), valamint a 15-öt szóró Curtis Jerrells és a 14 egységig jutó Alessandro Gentile nagyszerű teljesítményei mellett a negyedik triplájával gyakorlatilag a meccset is eldöntő Kristjan Kangur produkciója volt a kulcs, ráadásul Keith Langford (14 pont, 3 lepattanó, 5 gólpassz) is sokat tudott hozzátenni, így a milánóiaktól ritkán láthatóan szép kollektív csapatteljesítménnyel sikerült két vállra fektetnie az olasz gárdának a 26 pontos Euroliga-karriercsúcsát megdobó Linas Kleiza húzta Fenert.

A Milano legjobb dobói: Hackett 17/3, Jerrells 15/6, Gentile 14/6, Langford 14
A Fenerbahce legjobb dobói: Kleiza 26/3, N. Bjelica 15/3, McCalebb 12/3, Preldzic 12

 

F-csoport:

Bayern München (német, 2-3) - CSZK Moszkva (orosz, 4-1) 61 - 86

Most csődöt mondott a Nihad Djedovicot továbbra is kényszerből jegelő Pesics-legénység amúgy rettegett támadójátéka, a ketteseket is csak 38 százalékkal értékesítette a bajor gárda, ráadásul csupán Malcolm Delaney (16 pont, 6 lepattanó) játszott igazán jól és még otthon is sikerült 80 egység felett kapnia a Byarennek, tehát szinte semmi sem jött össze a német kirakatcsapatnak ezen az estén.

A másik oldalon viszont Milos Teodoszics (24 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) és a sok sérüléssel bajlódó Hjapa (16 pont) is régen látott módon jól termelt támadásban, Sonny Weems és Kyle Hines hiánya így nem igazán érződött az oroszoknál.

A Bayern legjobb dobói: Delaney 16/12, Taylor 7/3Troutman, Idbihi, Bryant 6-6
A CSZKA legjobb dobói: Teodoszics 24/18, Hjapa 16/12, Krsztics 14/3

 

Real Madrid (spanyol, 4-1) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 4-1) 74 - 68

A vártnál sokkal jobban megszenvedett otthon a makulátlanságát egy héttel korábban elvesztő Real a harmadik etap után még eggyel vezető, sőt, három perccel a lefújás előtt is még előnyben lévő Maccabival, pedig a műtött Shawn James már nem volt ott az izraelieknél.

A magabiztosságából sokat vesztő spanyol bajnok az utolsó percekben 8 pontot is szerző Sergio Llull (20 pont, 4 gólpassz) óriási alakításának köszönhette, hogy megúszta az újabb vereséget, de a 16 pontos, 8 lepattanós, 3 gólpasszos Rudy Fernandez is kitett magáért. A vendégeknél a veterán Guy Pnini (15 pont) és a sérüléséből meglehetősen hamar felépülő Szkorcanitisz (15 pont, 5 lepattanó) vitték a prímet, de a végjátékra elfogyott a Blatt-legénység lendülete, így oda a Maccabi Top 16-os veretlensége is.

A Real legjobb dobói. Llull 20/9, Fernandez 16/3, Mirotic 9/3
A Maccabi Tel-Aviv legjobb dobói: Pnini 15/15, Szkorcanitisz 15, Hickman 11/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus