Euroliga: A Zvezda-Barca derbi lesz a mai TV-s meccs

A minap bejelentett 2018-as Final Four-rendezést győzelemmel ünnepelné a Zvezda a foghíjas Barcelona ellen a belgrádi katlanban, ígéretes meccsre van kilátás. A Fener egyértelmű esélyesként lép ma pályára, a Pana és a Maccabi pedig edzőváltás után térne vissza a győzelem útjára.

Alapszakasz, 3. forduló

Crvena Zvezda mts (szerb, 1-1) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 1-1) (19.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A szerdai játéknap első meccsén jó esélye lehet elkapni a Crvena Zvezdának a Barcelonát a belgrádi katlanban. A katalánok ugyanis még egyáltalán nincsenek csúcsformában, a Kazany és a Fenerbahce elleni meccseik után 1-1-gyel állnak, ám ez könnyen lehetne akár 0-2 is, mindkét találkozó a végjátékban dőlt el. Ráadásul sérülés miatt várhatóan Petteri Koponen mellett Justin Doellman és Juan Carlos Navarro sem léphet pályára, bőven akad tehát nehézség Jorgosz Barcokasz számára. Ami a Zvezdát illeti, felemás eredménnyel ők is abszolút kétesélyes meccseket játszottak eddig két török csapat, a Darüssafaka és a Galatasaray ellen, melyek során mutattak nagyon biztató dolgokat. A szerbek a hét közben Nate Woltersszel erősítették meg hátvédsorukat, így Charles Jenkins már nem az egyetlen légiós a keretükben. Belgrádban egyébként is ünnepelnek ma, hiszen Jordi Bartomeuék bejelentették, hogy a 2018-as Final Fournak a belgrádi Kombank Arena ad majd otthont.

Fenerbahce (török, 2-0) – Zalgiris Kaunas (litván, 1-1) (19.45)

Tegnap három veretlen csapatból csak a CSZKA Moszkva tudta megőrizni hibátlan mérlegét, és ezt ma még megteheti a másik tavalyi döntős, a Fenerbahce is. Hatalmas meglepetés lenne, ha ez nem sikerülne az törököknek, egyértelműen ők a Zalgiris elleni meccs esélyesei. Tavaly sokan talán csak legyintettek volna ezt a párosítást hallva, de ezt a litván csapatot már mindenkinek nagyon komolyan kell vennie. A Panathinaikoszt ugyanis alaposan megszorongatták az OAKA-ban, Hangáékat pedig már le is győzték a Jasikevicius-tanítványok, és nyilvánvalóan Isztambulba sem feltartott kézzel érkeznek. A nyögvenyelős szezonkezdet után úgy tűnik, hogy a Fener meccsről meccsre egyre jobban összeszedi magát, legutóbb már Barcelonában is nyerni tudtak Udohék, még úgy is, hogy néhány kulcsjátékos – például Vesely és Datome – egyelőre formán kívül kosarazik.

Brose Baskets Bamberg (német, 1-1) – Panathinaikosz Superfoods (görög, 1-1) (20.00)

Egy roppant kemény és szoros meccsre van kilátás a Panathinaikosz bambergi vendégjátéka során, amit szinte lehetetlen megmondani előre, hogy ki fog megnyerni. Legfőképp a Panától nem tudjuk, hogy mire számíthatunk, hiszen ez lesz az újonnan kinevezett Xavi Pascual első meccse az Euroligában az athéni kispadon. Várhatóan azért felfelé vezet majd a görögök útja a spanyol mesterrel, erre utaló jelek voltak már a múlt héten is Moszkvában, mikor kisebb-nagyobb meglepetésre Pedulakisztól „megszabadulva”, még vezetőedző nélkül is komoly győzelmi esélye volt a Panának a CSZKA ellen. A görögök játékában és új rotációjában tehát sok lehetséges variáció benne van, a Bambergtől viszont pontosan tudjuk mire számíthatunk. A Nikosz Ziszisz dirigálta német bajnok ugyanis idén is az egyik legstabilabb csapatnak tűnik, akik főleg saját pályájukon az erősebb kerettel bíró alakulatokat is bármikor elkaphatják.

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 0-2) – Galatasaray Odeabank (török, 0-2) (20.05)

Két nyeretlen csapat találkozik a Maccabi és a Galatasaray személyében, ám a 0-2-es mérlegek között azért van különbség a két oldalon. A Maccabi ugyanis az utolsó másodpercben kapott csak ki Milanóban, illetve a Real ellen is vissza tudott jönni nagy hátrányból, ám végül a jobb csapat nyerte azt a meccset. Nagy szívvel játszó gárdát ismerhettünk meg az idei Maccabiban, ám a vezetőség így is változtatásra szánta el magát, Erez Edelshteint ugyanis eddigi segítője, Rami Hadar váltja a kispadon. A Galata szereplésében viszont sok pozitívumot nem fedezhettünk fel eddig, a CSZKA ellen nem sok esélyük volt a bordó-sárgáknak, majd szintén odahaza a Zvezda ellen jól kezdtek ugyan, ám a szerbek is nyerni tudtak az Abdi Ipekci Arenában, ahogy a hétvégi bajnokin a Banvit is. A Galatától ennél sokkal több kell a sikeres folytatáshoz, meglepetés lenne az egykori sikerei helyszínére visszatérő Alex Tyuséktól, ha ezt a meccset meg tudnák nyerni.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
UNICS Kazany – Darüssafaka Dogus 87-94
Anadolu Efes – CSZKA Moszkva 87-93
Olympiakosz – EA7 Emporio Armani Milano 91-81
Real Madrid – Baskonia Vitoria Gasteiz 87-91

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus