Euroliga: Az utolsó Diamantidisz-Navarro ütközet?!

A játéknap meccse a Panathinaikosz-Barcelona klasszikus lesz, a gyilkos A-csoportban pedig tovább bonyolódhat a helyzet.

Alapszakasz, 8. forduló

A-csoport

Crvena Zvezda Telekom (szerb, 3-4) – Himki Moszkva (orosz, 4-3) (20.00)

A Bayern elleni idegenbeli siker és a Real Madrid múlt heti bravúros legyőzése után visszaszállt a továbbjutásért vívott harcba a Crvena Zvezda is. Az eddig csak szenvedő Real tegnap megkapaszkodott az utolsó szalmaszálban, illetve a Himki sem mehet még biztosra, így egészen egyedülálló módon a Fener mögötti három továbbjutó helyre még mind az öt csapat hasonló eséllyel pályázik. Mindkét csapat számára égetően fontos lenne tehát a győzelem, és a Himki jobb erőkből áll ugyan, ám a Marcus Williamst ismét bevető Zvezda hazai pályán tényleg bármire képes, nagy csata várható tehát.

Strasbourg IG (francia, 3-4) – FC Bayern München (német, 3-4) (20.30)

Az A-csoport másik meccsén is nagyon kellene a győzelem mindkét félnek. Ha ránézünk a csoport állására aligha kell indokolni ezt az állítást, az amúgy is nagyon sűrű hatosban a Zvezda mellett a Strasbourg és a Bayern is 3-4-gyel áll. Az esélyeket nagyon nehéz megítélni, mindkét csapattól láthattunk már bravúrokat és negatív szenzációkat egyaránt. A Strasbourg mindenesetre nagyon erős hazai pályán, ha úgy tetszik tipikusan hazai csapat, eddig mindhárom meccsüket megnyerték otthonukban. A Bayern viszont a két legjobb teljesítményét éppen idegenben, Madridban és Moszkvában nyújtotta, úgyhogy érdekes lesz látni, hogy melyik csapat szája íze szerint alakul ez az igen fontos mérkőzés.

 

C-csoport

Lokomotiv Kubany (orosz, 6-1) – Stelmet Zielona Gora (lengyel, 1-6) (18.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Lokomotiv Kubany és a Zielona Gora összecsapásának nem sok tétje maradt, az első és az utolsó helyezett sorsa is eldőlt már. A Loko számára a közönség kiszolgálása és a csoportelsőség lehet motiváció. Ez utóbbi minden bizonnyal a Barcelona elleni mérkőzésen dől majd el az utolsó fordulóban, addig azonban legalább ezt a meccset meg kellene nyerniük az oroszoknak, amit a papírforma szerint meg is tesznek majd Delaneyék.

Panathinaikosz (görög, 3-4) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 6-1) (20.45, TV: DIGI Sport 3, felvételről 22.50-kor)

A Panathinaikosz a múlt héten le tudta győzni a Karsiyakát, és mivel szerdán ezt megtette a Zalgiris is, így a görögök karnyújtásnyira kerültek a Top16-hoz. Ennek eléréséhez már csak egy győzelem kell nekik a hátralévő meccseiken, és ezt nyilván már a Barcelona elleni Euroliga-klasszikuson megszereznék Diamantidiszék. A Panának a sokszor döcögő játéka miatt egyébként is lenne törlesztenivalója a nagyszerű közönsége felé, egy Barca felett aratott győzelemnél pedig aligha lehetne jobb alkalmat találni erre. A hatos győzelmi sorozatban lévő katalánoknál azonban momentán nem sok keményebb ellenfél létezik Európában, remélhetőleg nagyon jó kis meccset vív majd a két fellegvár csapata. Könnyen lehet, hogy ha a későbbi szakaszban nem kerül újra össze a két gárda, akkor a két ikont, a visszavonulását fontolgató Dimitrisz Diamantidiszt és Juan Carlos Navarrót most látjuk utoljára egymás ellen játszani, így már csak emiatt is érdemes lesz megtekinteni ezt a mérkőzést. A Panába egyébként visszatér a már nagyon várt Nikosz Pappasz, aki a hétvégi bajnoki debütálása után most ebben a sorozatban is elkezdheti a szezonját.

 

D-csoport

Darüssafaka Dogus (török, 3-4) – Unicaja Malaga (spanyol, 6-1) (20.00)

A Maccabi tegnap nagy nehezen legyűrte a Sassarit, így a Darüssafakának is csipkednie kell magát, ha nem akar drámai csatára kényszerülni az utolsó fordulóban az izraeliek ellen. A Malaga legyőzése mindenképpen nagy lépés lenne az isztambuliaknak, ez egyben azt is jelentené számukra, hogy mindenképpen továbbjutnak, ha nem kapnak ki 10 pont felett a záró fordulóban a Maccabitól. Ez azonban még nagyon messze van, egyelőre ez a meccs is roppant keménynek ígérkezik a sokszor ritmustalan újonc számára, a meccs esélyese a nagyon összeszedetten játszó, csoportgyőzelemre hajtó Malaga.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):

A-csoport
Real Madrid – Fenerbahce Ülker 80-73

B-csoport
Cedevita Zagreb – Anadolu Efes 75-81
Laboral Kutxa Vitoria – Limoges CSP 92-56
Olympiakosz – EA7 Emporio Armani Milano 73-63

C-csoport
Zalgiris Kaunas – Pinar Karsiyaka 74-52

D-csoport
Dinamo Banco di Sardegna Sassari – Maccabi FOX Tel-Aviv 74-76
Brose Baskets Bamberg – CSZKA Moszkva 88-100

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus