Euroliga: Barcelona után most Madridban Hangáék

Újabb bravúrra készül Hanga Ádám és a Laboral Kutxa, hiszen a Barca idegenbeli legyőzése után most Madridot is bevennék a baszkok.

Újabb bravúrra készül Hanga Ádám és a Laboral Kutxa, hiszen a Barca idegenbeli legyőzése után most Madridot is bevennék a baszkok. A játéknap legjobban várt, élőben közvetített meccse mellett Efes-Fener isztambuli rangadót is rendeznek ma, az Olympiakosz pedig a csoportot vezető Himki Moszkva ellen igyekszik kimászni a gödörből, mindegyik összecsapás igazi csemegének ígérkezik.

 

Top16, 6. forduló

E-csoport

Anadolu Efes (török, 3-2) – Fenerbahce Ülker (török, 5-0) (19.30)

Az E-csoportban péntekre csak egy mérkőzés maradt, az viszont nem akármilyen összecsapásnak ígérkezik. A két nagy rivális, az Efes és a Fenerbahce találkozója ugyanis remek meccset ígér, minden adott egy nagyszerű összecsapáshoz. A két isztambuli sztárcsapat sorozatban a harmadik évben szerepel egy csoportban a Top16-ban, és eddig minden meccset a Fener nyert meg. Ezen változtatna most az Efes, akik idén egyszer már megverték Bogdanovicsékat. A török bajnokságban éppen Szenteste találkoztak a felek, akkor is az Abdi Ipekci Arenában, és az Efes elsősorban a két irányítója, Thomas Heurtel és Jayson Granger remek játékával egyértelműen jobb volt, megérdemelten nyert. A kék-fehéreknek most is minden esélyük megvan a győzelemre, a Fener eddigi ellenfelei közül nekik lehet a legjobb sanszuk, hogy elvegyék a szárnyaló Obradovics-legénység veretlenségét.

 

F-csoport

Zalgiris Kaunas (litván, 1-4) – CSZKA Moszkva (orosz, 3-2) (18.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A hatodik forduló záró napján egyetlen olyan mérkőzést rendeznek, aminek egyértelmű favoritját lehet megnevezni, ez pedig a Zalgiris-CSZKA Moszkva összecsapás. A két játékoskeret értéke és mélysége között hatalmas a különbség, az oroszok minden poszton fölényben vannak a litvánokhoz képest. A CSZKA hozza is a tőlük elvárható eredményeket, az úgynevezett kiscsapatok ellen pedig egyébként sem szokott gondja lenni a moszkvaiaknak. További érdekesség, hogy a két csapat utolsó 15 egymás elleni meccsét kivétel nélkül a CSZKA nyerte az Euroligában, hatalmas meglepetés lenne, ha ez a sorozat nem folytatódna.

Real Madrid (spanyol, 3-2) – Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 3-2) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Egyből a Barcelona után a másik honi rivális, a Real Madrid elleni idegenbeli meccsét is letudja a Laboral Kutxa. Hangáék a múlt héten hosszabbításban hatalmas győzelmet arattak Katalóniában, és ha ezt most is meg tudnák ismételni, akkor hatalmas lépést tennének a rájátszás felé. Érdekesség, hogy az Euroligában még soha nem találkozott egymással a két spanyol vetélytárs, holott a spanyol ligában és kupában már 66-szor néztek farkasszemet egymással. A bajnokságban idén a Laboral egyszer már legyőzte a Realt (86-80), ki más, mint az egész szezonban MVP-formát mutató Joannisz Buruszisz fantasztikus játékával a főszerepben. A görög center ezúttal idegenben is büntetné előző csapatát, ám Madridban sokkal inkább a Real tekinthető esélyesnek a győzelemre, főleg, hogy Shengelia komoly bokasérülés miatt hosszú időre kidőlt a Laboralban. Rodriguezéknek egyébként is nagyon kellene a győzelem, hiszen ez lesz az igen kedvező sorsolásuk utolsó állomása, hiszen az első hat meccsükből ez lesz az ötödik, amit otthon játszhatnak, a következő hétből viszont hatszor idegenbe kell majd látogatniuk.

Olympiakosz (görög, 2-3) – Himki Moszkva (orosz, 4-1) (20.45)

Érdekes csatára van kilátás az Olympiakosz és a Himki Moszkva találkozóján is, ahol a görögök a hárommeccses vereségsorozatukat igyekeznek megszakítani a ragyogóan rajtoló Himki Moszkva ellen. Az oroszok lényegében tökéletesen hozták le az első öt meccsüket, hiszen Barcelonában esélyük sem volt a győzelemre, a másik négy hazai meccsüket viszont szépen behúzták és így vezetik is az F-csoportot. Az Olympiakosz visszaesése a Barcelona és a Laboral elleni nagy győzelmek után viszont teljesen érthetetlen, bár a csapat negatív tendenciája egyenes arányosságban áll a két ikon, Szpanulisz és Printezisz szenvedésével. A két görög klasszisnak össze kellene kapnia magát, és ha ez sikerül, úgy garantáltan az Olympiakosz is visszatalál a győzelem útjára. A stílusok harca is lesz ez a mérkőzés, hiszen az Olympiakosz a védekezésére, a Himki pedig egyértelműen a támadásaira épít.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):

E-csoport
Cedevita Zagreb – Panathinaikosz 60-78
Darüssafaka Dogus – Crvena Zvezda Telekom 69-66
Unicaja Malaga – Lokomotiv Kubany 64-82

F-csoport
Brose Baskets Bamberg – FC Barcelona Lassa 74-70

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus