Euroliga: Belgrádi erőpróba vár ma Hangáékra

Idén először és reményeink szerint nem utoljára vizitál Hanga Ádám és a Barcelona Belgrádban, ahol a mindig kőkemény Crvena Zvezda vár ma rájuk. Az Olympiakosz és a Himki Moszkva hozható meccsen szerezné meg második győzelmét, míg a Valencia-Efes találkozón két hasonló erejű csapat próbál javítani rossz kezdésén.

Alapszakasz, 2. forduló

Himki Moszkva (orosz, 1-0) – Zalgiris Kaunas (litván, 1-0) (19.00)

A múlt héten egyaránt győzelemmel kezdő Himki Moszkva és Zalgiris közül az egyik gárda egy újabb győzelemmel továbbra is az élmezőnyben fog maradni, ami a bajnokság előrehaladtával nem valószínű, hogy ugyanígy lesz majd. Most azonban itt van az esély, főleg a Himki számára, akik a sorsolásuknak köszönhetően két hazai meccsel kezdhetik a szezont. A múlt héten a Valenciát verő oroszoknak egyébként is jó emlékei lehetnek a kaunasiakról, akiknek két éve a legutóbbi találkozásukkor 111 pontos klubcsúcsot szórtak. Egy újabb hasonló tűzijátékra természetesen kicsi az esély, ráadásul Barcokasszal a Himki is jóval kontrolláltabb, védekezésre is többet adó kosárlabdát játszik, mint akkoriban. A meccs esélyese a moszkvai gárda, a Zalgiris a Zvezdát is éppen hogy legyűrte legutóbb, meglepetés lenne, ha ugyanezt meg tudnák tenni a Himkivel is.

Crvena Zvezda mts (szerb, 0-1) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 1-0) (19.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Hanga Ádám és a Barcelona az idei első idegenbeli fellépésükön Belgrádban vizitálnak, ahol majd zárni is szeretnék a szezont a májusi Final Four során. Addig azonban még nagyon hosszú és rögös az út, amely során a maihoz hasonló leküzdhető akadályokat sikerrel kellene venniük a katalánoknak. A kezdésük mindenesetre viharosra sikeredett Ádáméknak, akik a Panathinaikoszt szedték ízekre az Euroliga-nyitányon, és még a spanyol bajnokságban is hibátlanok. Több mint ígéretes tehát az elmúlt években csak szenvedő Barca helyzete, akiknek kerete szinte összehasonlíthatatlanul erősebb a nyáron meggyengült mostani ellenfél Zvezdáénál. Ez azonban nem altathatja el őket, hiszen a szerbek otthonában soha senkinek nem könnyű nyerni, ráadásul ez a meccs most nem is a Kombank Arenában, hanem a „kiscsarnokban” lesz, ahol még nyomasztóbb az atmoszféra az ellenfelek számára.

Olympiakosz (görög, 1-0) – Unicaja Malaga (spanyol, 1-0) (20.00)

Első ránézésre egyértelmű Olympiakosz-győzelmet tippelnénk a preusziak Malaga elleni fellépésére, ha jobban megvizsgáljuk az előjeleket, akkor viszont már árnyaltabb képet kapunk. Az Olympiakosz ugyanis ezúttal is legfőbb vezére, Vaszilisz Szpanulisz nélkül lép pályára, akinek hiányát az első fordulóban a Baskonia ellen még simán elviselték. Rajta kívül azonban kérdéses még Janis Strelnieks, Vangelisz Mancarisz és Kosztasz Papanikolau mai játéka is, és bár ők mindannyian biztosan nem hagyják ki a találkozót, de a meccs előtti felkészülés során meglehetősen bizonytalan volt a helyzet Pireuszban. Ami az ellenfél Malagát illeti, a spanyolok kerete nem áll világverő játékosokból, viszont ahogy tőlük is megszokhattuk az évek során, nagyon egységes csapatot alkotnak, akik az első fordulóban rögtön elkapták a címvédő Fenerbahcét. Az Olympiakosznak tehát nagyon kell figyelnie, ráadásul a két csapat stílusa is meglehetősen hasonló, kettejük közül az fog nyerni, aki még a másiknál is keményebben védekezik és gyűjti be a lepattanókat.

Valencia Basket (spanyol, 0-1) – Anadolu Efes (török, 0-1) (21.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Valencia és az Efes is vereséggel kezdett az első körben, de ez a Himki Moszkva illetve a Real Madrid ellenében nem is volt túlzottan meglepő egyik oldalon sem. Most sem lesz könnyű dolga egymás ellen a két közvetlen riválisnak, akik várhatóan középcsapatként az utolsó rájátszás-helyekért fognak csatázni az alapszakasz során. Már csak emiatt sem mindegy, hogy milyen eredmény születik ma, és bár hosszú a szezon, de a vesztes már az elején hátrányba kerül és futhat a többiek után. Érdekes meccsre van kilátás, ahol a győztest szinte lehetetlen megtippelni, ahogy az Erick Green – Errick McCollum különcsata végeredményét is. A két új igazolás egyaránt csapata elsőszámú játékosa, és amelyikük ma is extra napot fog ki, annak csapata jó eséllyel pályázik a győzelemre is.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

Tegnapi eredmények (ezekről ITT olvashattok):
Maccabi FOX Tel-Aviv – Baskonia Vitoria Gasteiz 74-68
Panathinaikosz Superfoods – Brose Bamberg 93-83
AX Armani Exchange Milano – Fenerbahce Dogus 86-92 h.u.
Real Madrid – CSZKA Moszkva  82-69

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus