Euroliga: Blatték az életben maradásért lépnek pályára

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában all-in meccset játszik a Darüssafaka Bambergben, ha nyernek a saját kezükben marad a törökök sorsa, ha nem akkor viszont végleg elszállhatnak playoff-reményeik. A pályaelőnyre hajtó, bombaformában lévő Efes a már tét nélkül játszó Olympiakoszt fogadja, a Barcelona-Maccabi meccsen pedig két csalódást keltő csapat találkozik egymással.

Alapszakasz, 29. forduló

Anadolu Efes (török, 16-12) – Olympiakosz (görög, 19-9) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az Efes-Olympiakosz mérkőzés a törökök számára bír sokkal nagyobb jelentőséggel, hiszen a pireusziak a múlt heti, Real Madrid elleni vesztes rangadójuk után bebetonozták magukat a harmadik helyre, és már az ellenfelüket várják a rájátszásra. Az Efes ezzel szemben nemrég még a rájátszásba jutásért harcolt, ezt a céljukat viszont meglepően korán teljesítették Dunstonék, miután nagyot hajrázva az utolsó nyolc meccsükből hetet megnyertek. Az isztambuliak számára a tét most már a pályaelőny megszerzése a playoffban, és erre reális esélyük is van, hiszen az egy-egy győzelemmel előttük álló csapatok közül a Fener a Real Madriddal, a Pana pedig a CSZKA Moszkvával játszik holnap, azaz benne van, hogy valamelyikük, vagy akár mindketten botlanak. Persze az Efesnek sem lesz könnyebb dolga, mint riválisainak, hiszen az Olympiakosz nem az a csapat, aki csak úgy félvállról veszi a mérkőzéseit. A görögök közül azonban többen is, így például a két vezér, Szpanulisz és Printezisz is maródi volt az elmúlt időben, így őket nem valószínű, hogy túlhajtja ezen a számukra már tét nélküli meccsen Szferopulosz mester, ami a hazaiak malmára hajthatja a vizet. 

Brose Baskets Bamberg (német, 10-18) – Darüssafaka Dogus (török, 14-14) (20.45)

A Darüssafaka számára minden más csapatnál korábban kezdődött a rájátszás, hiszen a törökök már nem hibázhatnak, ha be akarnak jutni az egyenes kieséses szakaszba. A Blatt-legénység a múlt héten nyert a Galata ellen, a Zvezda pedig kikapott Barcelonában, így megmaradt a zöld-feketék esélye a legjobb nyolcba kerülésre. A szerbek azonban holnap a Kazanyt fogadják, és ha a papírformának megfelelően nyernek, akkor a Dogusnak csak úgy marad sansza, ha ma nyer Bambergben. Amennyiben ezt megteszik, úgy viszont teljes mértékben a saját kezükben marad a sorsuk, hiszen akkor az utolsó fordulóban épp a Zvezdát fogadják és játszhatnak velük egy ki-ki meccset. Addig is ez a mai lépés pokolian nehéznek ígérkezik, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a Darüssafaka már hét meccs óta nem nyert idegenben, legutóbb még decemberben a 13. fordulóban a Fener ellen győztek otthonuktól – nem is annyira – távol. Szóval alaposan fel kell kötniük a felkötni valót a törököknek, és Wanamakertől ahogy általában, úgy most is extra kell tavalyi sikerei színhelyén, hiszen egy évvel ezelőtt még a Bamberg vezére volt a kiváló irányító.

FC Barcelona Lassa (spanyol, 11-17) – Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 10-18) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A két leszerepelt, előzetesen playoffba várt, ám annak közelébe sem jutó gárda csap össze a játéknap zárásaként Barcelonában a katalánok és a Maccabi főszereplésével. Az a minimum mindkét csapattól, hogy ez után a pocsék Euroliga-szezon után mindent megpróbáljanak, hogy jobb szájízzel fejezzék be az idényt. A Barca-szurkolók számára ez lesz 11 év után az első alkalom, hogy tudják, az utolsó hazai alapszakasz-/csoportmeccsük lesz számukra az idényzáró, hiszen eddig ezt még mindig legalább egy otthon rájátszás-meccs követte az esetükben. Közönségük kiszolgálására kell tehát elsősorban törekedniük ma a gránátvörös-kékeknek, van miért kiengesztelniük a mindig igényes publikumukat.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus