Euroliga: Hanga és a Laboral visszavághat a Milanónak

A baszkok a nyitófordulóban elszenvedett vereségük után most legyőzhetik a Milanót, Hangáék meccsét ismét élőben követhetjük a TV-ben.

A baszkok a nyitófordulóban elszenvedett vereségük után most legyőzhetik a Milanót, Hangáék meccsét ismét élőben követhetjük a TV-ben. A nagycsapatok közül a Fenerbahcéra, az Olympiakoszra és a CSZKA Moszkvára sem vár könnyű feladat, a Maccabi pedig új edzővel próbál felzárkózni, épp az oroszok ellen.

 

Alapszakasz, 6. forduló

A-csoport

Strasbourg IG (francia, 2-3) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 2-3) (20.45)

A csoport előzetesen két leggyengébb tagjának tartott Strasbourg és Crvena Zvezda közül az egyik hat forduló után biztosan egy tiszta győzelemmel a címvédő Real Madrid előtt fog állni az A-csoportban. Ez persze leginkább a spanyolok gyengélkedésének tudható be, de azért a két szóban forgó gárda is igencsak megsüvegelendő győzelmeket gyűjtött legutóbb. A gallok épp a Realt szedték szét otthon, volt, hogy 20 pont is tátongott a csapatok között. A Zvezda pedig Münchenben diadalmaskodott, ez a szerbek egyik legemlékezetesebb győzelme volt Euroliga-pályafutásuk során, hiszen többek között Sztefan Jovics 19 gólpasszával rekordot döntöttek, illetve hibátlanul tripláztak (9/9) a második félidőben. Ezen a meccsen tehát semmilyen végkimenetel nem lenne meglepő, a hosszabbítástól az egyik fél sima győzelméig minden elképzelhető.

FC Bayern München (német, 2-3) – Fenerbahce Ülker (török, 4-1) (20.45)

Jó kis meccsre van kilátás a Bayern München és a Fenerbahce találkozója alkalmával, hiszen mindkét fél szereplése egyértelműen pozitívnak tekinthető. A Fener 4-1-es mérlegét nem nagyon kell magyarázni, az isztambuliak legyőzték már a Realt és a Himkit is, a Strasbourg elleni vereség csúfítja csak a mutatójukat. A Bayern is hiába áll 2-3-mal, a Fener elleni első körös vereségük abszolút magyarázható, Madridban csak egy utolsó másodperces kosárral kaptak ki, a Zvezda elleni meccsről pedig fentebb már volt szó, azon a napon nem sok csapat győzte volna le a szerbeket. A vereség azonban persze ettől még vereség, és most bizony nagyon jól jönne egy siker a bajoroknak, akik a Himki legyőzéséből meríthetnek erőt és önbizalmat, hogy képesek legyőzni egy sztárcsapatot is.
 

B-csoport

Cedevita Zagreb (horvát, 3-2) – Olympiakosz (görög, 4-1) (19.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A bombaformában lévő Cedevita az Olympiakoszt fogadja, túlzás nélkül állítható, hogy kosárláz van Zágráb piros-fehér felében. Déli szomszédjaink hármas győzelmi sorozata (idegenben az Efes és a Milano, majd otthon Hangák ellen) ugyanis már így is szenzációszámba megy, ha pedig a tavalyi ezüstérmest is le tudnák győzni az már egy kisebb csodának minősülne. Illetve ez a megállapítás talán mégsem igaz, hiszen a pireusziaknak van gondjuk bőven a sérülések miatt. Patric Young térdszalag szakadás miatt valószínűleg befejezte erre az idényre, de a két görög ikon, Vaszilisz Szpanulisz és Jorgosz Printezisz is kiüli ezt a meccset. Lesz tehát keresnivalója a Cedevitának, jó kis kora esti programnak tűnik ez a mérkőzés.

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 3-2) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 1-4) (20.30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Hanga Ádáméknak le kellene győzniük az eddig gyengélkedő Milanót, és a papírforma az ő sikerüket is ígéri. A lombardoknak egyetlen győzelme van eddig, igaz azt éppen a Laboral ellen szerezték még az első fordulóban. Azóta viszont mélyrepülésben vannak Gentiléék, főleg a Cedevita és a Limoges elleni vereségek lehettek aggasztóak számukra. Tulajdonképpen tehát győzelmi kényszerben van az Olimpia, és az ilyen minden mindegy alapon játszó ellenfelek a legveszélyesebbek, főleg, hogy a képességek alapján jóval több van ebben a Milanóban. Hangáék viszont egy esetleges győzelemmel egészen jó helyzetbe kerülnének, erre minden esélyük meg is van.
 

C-csoport

Zalgiris Kaunas (litván, 2-3) – Stelmet Zielona Gora (lengyel, 1-4) (18.45, TV: DIGI Sport 3, felvételről 22.45-kor)

A Zalgiris Kaunas egy nehezen magyarázható, tükörsima athéni vereségen van túl, amit most megpróbálhatnak valamelyest feledtetni szurkolóikkal. Apropó szurkolók, a Zalgirio Arena kosárimádó drukkerei még nem örülhettek hazai győzelemnek az idei sorozatban, hiszen a csoport két listavezetője, a Barcelona és a Lokomotiv ellen is kikaptak a litvánok. Itt a lehető legjobb alkalom, hogy a Zielona Gora ellen megfordítsák ezt a tendenciát, a meccs esélyese természetesen egyértelműen a Kaunas.

FC Barcelona Lassa (spanyol, 4-1) – Pinar Karsiyaka (török, 2-3) (21.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Barcelona épp a Karsiyaka elleni vereséggel kezdte az idei Euroliga-szereplését, azóta viszont ha nem is mindig a leglenyűgözőbb játékkal, de lépegetnek a csoportgyőzelem felé. A katalánokon kívül a török bajnok is hozza azt, ami elvárható tőle, egyedül talán a Zalgiris elleni hazai vereség lehet fájó pont számukra. Az a kudarc az egymás elleni összevetés miatt ugyanis többet elvehet tőlük, mint amit a Barca elleni bravúr adott nekik. Ez persze nem lenne így, ha esetleg egy újabb nagy diadalt tudnának aratni, ezt azonban – főleg Justin Carter hiányában – senki nem várhatja el tőlük, a meccs favoritja a hazai csapat.
 

D-csoport

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 1-4) – CSZKA Moszkva (orosz, 4-1) (20.15)

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mire megy a kiesés réme által fenyegetett Maccabi a csoport topcsapata, a CSZKA Moszkva ellen. A Maccabival kapcsolatban a legfontosabb hír természetesen, hogy a csapat hétfőn megtalálta az új vezetőedzőjét Zan Tabak személyében. A horvát szakember tavaly Pablo Laso másodedzőjeként segítette Európa csúcsára a Real Madridot (csakúgy, mint egy évvel korábban elődje, Guy Goodes a Maccabit), de korábban volt a Laboral Kutxa vezetőedzője is. Érdekesség, hogy játékosként is nyert már BEK-et Tabak, a híres Jugoplastika színeiben, többek között Toni Kukoc, Dino Radja, Velimir Perasovic, Dusko Ivanovics, vagy a Körmend jelenlegi edzője, Teo Cizmic csapattársaként. Ez alatt a pár nap alatt csodára nyilván nem számíthatunk tőle sem, arra viszont igen, hogy felrázza a roppant enervált izraeli társaságot. Ez azonban lehet, hogy kevés lesz, hiszen a CSZKA a legutóbbi, Malaga elleni hazai vereség után most fokozottan készül bizonyítani, kétszer egymás után nem is szoktak kikapni, még a legnevesebb ellenfelekkel szemben sem.

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

Tegnapi eredmény (erről ITT olvashattok):

A-csoport
Real Madrid – Himki Moszkva 82-85

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus