Euroliga: Hangáék 17:00-tól a harmadik helyért

17:00-tól Hanga Ádámék a Lokomotiv Kubannyal játszanak az Euroliga bronzmeccsén - 20:00-tól CSZKA Moszkva-Fenerbahce döntő.

Final Four, bronzmeccs

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol) – Lokomotiv Kubany (orosz) (17.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A bronzmeccsen a két csalódott csapat találkozik majd egymással, akik közül sajnos Hanga Ádámék szalasztottak el nagyobb esélyt - ők csak hosszabbításban kaptak ki a Fenertől két napja, ráadásul nyerő pozícióból nem sikerült befejezniük a meccset a rendes játékidőben. A palánk alatti csata kulcs lesz, hiszen a Laboral legjobbja Buruszisz volt az elődöntőben (is), a túloldalon pedig egy teljesen más típusú magasember, Anthony Randolph van - igazi, echte ötöse nincs is az oroszoknak, Randolph azonban nagyon jól használja atletikusságát, a görög viszont jóval nagyobb testű és sokkal képzettebb. A periméteren Malcolm Delaney és Adams csatája lehet sorsdöntő - előbbi mindent megpróbált a CSZKA elleni elődöntőben, 16.1 pontos és 5.6 gólpasszos átlagaival is vezeti csapatát, míg utóbbi 1-1-eire nagyon sokszor építenek a spanyolok, és éppúgy elmehet rajta a meccs, ahogyan lehet nyerőember is, ha éppen olyan napja van. Azt is hozzá kell tenni, hogy egy bronzmeccs általában fejben dől el - amelyik csapat kevésbé letört az elődöntőbeli veresége miatt, az végezhet harmadik helyen, az erőviszonyok alapvetően kiegyenlítettek.

Final Four, döntő

Fenerbahce Ülker (török) – CSZKA Moszkva (orosz) (20.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A fináléban óriási csata várható a két sztárgárda között. A rengeteg török miatt a Fener gyakorlatilag hazai pályán játssza a berlini négyesdöntőt, a CSZKA viszont jobban játszott két nappal ezelőtt - a Fener kicsit a játékvezetőknek és a Laboralnak is megköszönheti, hogy idáig jutott, a játékuk az első pár percet leszámítva nagyon szenvedős volt szinte végig. Mindkét keret tele van sztárjátékosok sorával, a moszkvaiaknál játszik az Euroliga MVP-je (Nando De Colo) és legjobb védője is (Kyle Hines), viszont a törökök is volt vagy leendő NBA-sek sorát vonultathatják fel. Az oroszoknál érdemes megjegyezni, hogy a korábbi években egészen elképesztő módon kaptak ki többször is a torna ezen periódusában, ebből az egyikre a Laboral Kutxa elleni elődöntőben borzasztóan hasznosan játszó Kosztasz Szlukasz jól emlékezhet, hiszen az Olympiakosz tagjaként pont a CSZKA ellen nyert az egyik alkalommal. Nagyon szoros csata várható, igazi kosárcsemege.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus