Euroliga: Hangáék ma negyedszer az Olympiakosz ellen

A Laboralra pokolian nehéz meccs vár ma az életéért küzdő Olympiakosz ellen, amit ismét élőben követhetünk a TV képernyője előtt.

Top16, 9. forduló

E-csoport

Fenerbahce Ülker (török, 7-1) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 5-3) (19.30)

7-0-s kezdése után a múlt héten kikapott a Fenerbahce a Panathinaikosz otthonában, így nincs már veretlen csapat a Top16-ban. A Fener a hétvégén a Galatasaray elleni rangadó magabiztos megnyerésével vigasztalódhatott, és most a Zvezdával szemben az Euroligában is visszatérnének a győzelem útjára a törökök. Erre a Loko tegnapi újabb meggyőző sikere miatt szükségük is van a jövő heti oroszországi túrája előtt az isztambuliaknak, ha meg akarják tartani az első helyüket. Könnyű dolguk azonban minden bizonnyal nem lesz, hiszen a Zvezda is ragyogó formában van, a legutóbbi hat meccséből ötöt megnyert a szerb alakulat. Ezen a meccsen egyébként sem lett volna teher a belgrádiakon, de az Efes tegnapi veresége miatt még annyira sem kell izgulniuk, egyelőre biztosnak tűnik a továbbjutó helyük, így ezen a meccsen semmi veszítenivalójuk nincs a török sztárcsapat ellen.

 

F-csoport

Zalgiris Kaunas (litván, 1-7) – Brose Baskets Bamberg (német, 3-5) (18.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Zalgiris-Bamberg összecsapás egyértelműen a német bajnok számára bír sokkal nagyobb téttel, ám kétségünk ne legyen felőle, hogy a Jasikevicius-legénység mindent meg fog tenni a mellettük mindig kitartó közönségük kiszolgálása érdekében. A Bambergnek a múlt héten nem sikerült legyőznie a Realt, a germánok ismét az utolsó percben maradtak alul a címvédővel szemben. Ezzel elszállni látszanak a Bamberg továbbjutási reményei, és ahhoz, hogy ez ne legyen már most így, mindenképpen nyerniük kell a vendégeknek a sereghajtó ellen. A Zalgirisben pályára léphet a nemrég igazolt Julius Randle, aki az első Euroliga-meccsére készülhet és már most sokat várnak tőle Kaunasban.

Olympiakosz (görög, 3-5) – Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 6-2) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Negyedszer is egymásnak feszül a Laboral Kutxa és az Olympiakosz, Hangáék egy újabb bravúr reményében utaznak az életükért küzdő pireusziakhoz. Az első három meccs ilyen vagy olyan szempontból emlékezetes maradt, először Ádámék hosszabbításban tudtak diadalmaskodni, aztán a szezon egyik legrosszabb meccsén visszavágott az Olympiakosz, majd már a Top16-ban a görögök a Laboral játékát teljesen kioltva nyerni tudtak Vitoriában. Kisebb-nagyobb meglepetésre a kilencedik fordulóban a két csapat közül Hangáék állnak sokkal jobban, ők a 6-2-es mérlegükkel alighanem a maximumot hozták ki az eddigi fellépéseikből, és nyugodtan készülhetnek erre a rangadóra. A múlt héten kisebb sérülést összeszedő Joannisz Buruszisz kiülte a hétvégi bajnokit, ám a korábbi csapata ellen minden bizonnyal ismét bevethető lesz a veterán klasszis, ami nagyszerű hír a baszkok számára. Az Olympiakosz szemszögéből nézve viszont nyugodtságról abszolút nem beszélhetünk, Szpanuliszék most már az életükért küzdenek. Ha most is kikapnak, akkor könnyen lehet, hogy már most elszállnak a továbbjutási esélyei a tavalyi döntősnek, akik Matt Lojeski nélkül lesznek kénytelenek harcba szállni ma este.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):

E-csoport
Cedevita Zagreb – Darüssafaka Dogus 77-83 
Unicaja Malaga – Panathinaikosz 58-76
Anadolu Efes – Lokomotiv Kubany 61-76

F-csoport
Real Madrid – CSZKA Moszkva 87-96
Himki Moszkva – FC Barcelona Lassa 75-61

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus